zondag 19 oktober 2014

Het gaat lekker!

Gisteren leuke reacties op mijn sneeuwman gekregen en ook werd er om informatie gevraagd over hoe je een stitchery maakt, nu laat ik maar met het laatste beginnen!
Je neemt een lapje stof dat groot genoeg is voor je stitchery, bij voorkeur een licht lapje dus het hoeft niet persé wit te zijn, maar hoe lichter hoe makkelijker je de tekening kan overbrengen!

(Hiernaast zie je dat het ook op donkere kleuren
kan, maar dat was dus echt heel lastig!)

Verstevig vooral lichte lapjes met strijkvlieseline of strijkbatist en breng de tekening erop over, dus niet eerst tekenen met een pen die verdwijnt als je strijkt en dan de versteviging, want dan verdwijnt je tekening weer! Nu bepaal je of je met één of meerdere kleurtjes wil gaan borduren, want stitchen is dus gewoon borduren! Voor stitcheries gebruik je meestal alleen stiksteekjes voor de lijnen maar je mag gerust ook andere steken gebruiken!
Ik gebruikte voor de sneeuwman de steelsteek en werkte met een dubbele draad omdat ik de buitenlijnen extra wil laten opvallen:


Voor de stoppen, de letters en de stofpatroontjes gebruik ik een enkele draad en stiksteekjes, niet dat er regels voor zijn, maar ik vind het gewoon gaaf om te spelen met het garen. Al met al ben ik best lekker opgeschoten, nog wat stofpatronen erin borduren (nog een hele klus!) dan het strijkijzer erover halen en de lijnen van de pen verdwijnen en dan kan ik hem afwerken tot een gezellig kussen voor deze winter op de bank!
Ik maakte al meerdere quilts met stitcheries en ik moet zeggen dat het allemaal gekomen is door
de eerste die ik maakte met allemaal tekeningen van Beertje Paddington van het internet gehaald (Kleurplaten)

Met slechts een kleur rood garen (DMC815) geborduurd.
Daarna volgde de Life is Beautiful:


Deze werd met verlopend gele borduurzijde van DMC geborduurd.
Toen de In Full Bloom:


Deze werd met meerdere kleurtjes handgeverfd garen geborduurd en ja er waren ook nog wat kleintjes tussendoor:


 Ja ik mis er nog een paar, maar dit kleine kussentje kan ik nog wel even laten zien!


Al met al wil ik alleen maar tegen Marjan en Mirjam zeggen, gewoon beginnen dus, het is leuk en makkelijk en de resultaten zijn zo gaaf!

Fijne dag!