zaterdag 31 maart 2012

Afscheid en berensteekjes!

Gisteren was mijn hulp er voor het laatst, na zo'n bijna acht  jaar ging zij stoppen en dat was best even moeilijk voor ons allebei, maar ja ze wordt bijna 66 en voor haar was het genoeg!  Voorlopig ga ik het eerst zelf doen en kijken hoe het gaat, tenslotte werk ik nu geen 40 uur per week meer en kan het werk over de hele week verdelen! Ik had een mooie orchidee voor haar gekocht en er was gebak bij de koffie, want het moest wel een bijzondere dag zijn toch!

Maar omdat ik ook nog voor een verjaardag naar de Tilda bee wilde, ben ik toch naar Schiedam gereden en toen ik aan kwam bij Cora's Cottage zag ik de gezellige voorjaars etalage en besloot daar ook even foto's van te maken:

Er zaten links in de etalage twee schattige poppen en wat te zeggen van de leuke kippen die er stonden, (nu ja een was helaas omgevallen!), maar ook de leuke kussens de hartjes en de frisse quilt maakten het tot een gezellig plaatje!

Iedereen was deze ochtend druk bezig met het maken van hun blokken en randen en daar was nog weinig aan te zien, gelukkig had Agnes haar laatste affo bij haar om aan ons te showen, kijk het is deze prachtige handgemaakte log cabin:


Is hij niet prachtig?  Na Ria heeft dus ook zij zo'n mooi exemplaar aan de wand hangen! Het middenblok was van  zachte roze stofjes en de quilt is niet doorgepit (op de haardvuren na!), maar verder helemaal geknoopt!
Zelf werkte ik aan Flupke en na het dichtmaken van de ledematen heb ik deze toen bevestigd met de boutjes en schijfjes aan het lijf:


Vandaag wil ik beginnen aan de afwerking, dus lijfje vullen en dan dichtmaken op de rug, het neusje trimmen en borduren en het opzetten van de oortjes en de oogjes, oh ja en dan moeten ook de teentjes nog worden genaaid, al met al zal ik daar nog wel even mee bezig zijn!
Weet niet of het vandaag helemaal gaat lukken, maar ach echt haast heeft het niet!
Fijne dag!