dinsdag 23 oktober 2018

Herfstvakantie!

Ik las bij Jeannet dat zij gezellig haar mannen over de vloer heeft en genoot van de herfst in de vakantie, nu ik geniet er ook van vooral van de stilte! Als je zeg maar tegenover een Mavo woont en 's morgens de jongelui al fietsend over de stoep moet ontwijken, dan is het dus een heerlijke rustige week! LOL!.


Maar ik geniet ook hoor, de knisperende blaadjes die van de bomen en struiken zijn gevallen en waar ik met Freddy rustig overheen wandel en hier en daar staan paddenstoelen, bijna verstopt in het gras want de kleuren van de blaadjes zijn vrijwel identiek, dus ik speur wat af.


Thuis geniet ik van de kaarsjes die weer worden aangestoken en de geur van appeltaart uit de oven en spruitjes, stoofvlees en stoofpeertjes.


Maar ook van de wollen stoffen waar ik wat kleding van wil gaan maken, ben gek op die echte mooie wollen creaties en daar ik nu bij de maatjes meer hoor en veel wat in de winkel hangt nogal saai vind, zal ik dus zelf aan de slag moeten. Maar de basis heb ik gelukkig al in huis, een winterjas en nieuwe schoenen, laat dat nu voor mij altijd het meest problematische zijn!
Oh ja en ik maak ook andere steekjes hoor, vooral héél véél geheime steekjes, maar die zien jullie dus t.z.t. wel.

Nu ik maakte ook nog dit borduurtje, moet het nog verwerken, maar het was een vreselijke klus omdat het materiaal keihard was en ja het was een restje ooit van iemand gekregen maar wat een getob!

Maar het is af en nu moet ik het gaan verwerken, maar dat komt heus deze week wel een keer!
Verder werkte ik aan mijn schaap, weten jullie nog waar ik zo'n heel stuk van uit moest halen:


En iedere dag een stukje komt het heus wel af, maar heb het wel op een andere manier aangepakt!

En dan begint het dus te kriebelen! Afgelopen zaterdag was het Kerstborduren bij Liezbeth en ik moest helaas afzeggen, lag in bed met een forse keelontsteking en een bonkend hoofd en wilde het de andere dames niet aan doen om daar al snotterend en hoestend aan te komen zetten, maar ik mocht toch het pakketje maken! En vanmorgen kwam het aan met de post en het is LEUK!!!!


En dat was niet het enige gave pakje dat hier werd afgegeven! 


Uit Zweden bij Joke vandaan kwamen deze twee gasten:


De rechter heeft al een plekje gekregen bij de andere schapen op de wc en de linker staat nu gezellig op de rand van het bureau! Zo lief van haar!

Was dat alles??? Welnee er kwam nog een pakje, het kon vandaag gewoon niet op en deze keer helemaal uit Australië van mijn penvriendin Agnes!Zij was druk geweest met het maken van allerlei leuke kaartjes om garens op te maken en stuurde er ook naar mij! Er kwamen twee verschillende maten:


De grote zijn zeg maar de maat van die van stopwol, de andere zijn tussen die en borduurkaartjes in, wat een gave dingen niet?

Zo het staat erop, was gisteren al met dit berichtje begonnen en normaal klop ik het er achter elkaar uit, maar dacht toch maar even te wachten op de post van vandaag en dat was dus echt de moeite waard!

Ik wens jullie nog een :

Fijne dag!