maandag 23 juli 2012

Mijn borduurmap!

Gisteren zagen sommigen van jullie mijn borduurmap voor het eerst en toen bedacht ik dat ik die maar eens wat uitgebreider aan bod moest laten komen. Ik maakte hem speciaal om mijn handwerkjes mee op vakantie te kunnen nemen, maar hij moest ook gewoon in een koffer kunnen en dat is op deze manier goed gelukt! Ik had als inspiratiebron een oud kousenetui van mijn moeder en met stofjes die ik had gekregen is het toen tot het volgende ontwerp gekomen:Links en rechts zitten twee roze lussen waar twee grote handwerkringen ingehaakt zitten en waar al mijn accessoires aan vast gehaakt kunnen worden, zoals: Briletui, speldenkussen, schaartje en een klein zakje voor mijn vingerhoed.
Aan de andere kant zitten mijn kaartjes met borduurgaren dat ik gebruik voor mijn huidige werkje, de huisjes van Yoko.


Zodra ik de boel ga opruimen wordt alles binnenin opgevouwen en weggestopt, de zijflappen worden naar binnen gevouwen en dan de onderste flap.


Tenslotte de geborduurde bovenflap erover heen en dankzij de lange linten kan ik de strikken zo vast of los maken als ik nodig heb om mijn werkjes netjes te vervoeren.


De "Little Bird" borduurtjes waren gratis te downloaden patroontjes, ik dacht van Gail Pan, maar het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik ze vond.

Maar zo zie je dat ik met twee lapjes, wat lint en een restje witte katoen en wat borduurzij, een voor mij ideale werkmap maakte die nog altijd mee gaat in de koffer op vakantie.


Gisteren werden er wel wat steekjes gezet aan mijn huisjesblok, maar omdat we 's morgens eerst naar Mams gingen werden het er niet zo heel veel, maar de boom is af en ook het blauwe dak zit vast samen met het kleine stukje muur eronder. Deed ook nog wat borduursteekjes rond de raampjes van het linker huisje en toen ging ik op zoek naar lapjes voor de raampjes van de andere huisjes. Voor het middelste wordt het de abrikooskleurige en voor de rechter huisjes de zachtgroene raampjes. Ik denk dat daar het geheel wat fleuriger van wordt, net als het frisse geel van de borduursteekjes.


Vandaag weer lekker genieten van zon en steekjes, ja we moeten het er maar van nemen nu de zon schijnt en de klusjes doen we of heel vroeg of 's avonds of anders later in de week als het weer weer omgeslagen is!
Fijne dag!