zondag 7 oktober 2012

Poppenhuis en mineralenbeurs!

Gisteren naar Rijswijk gegaan met DP want we wilden spulletjes gaan kopen voor het poppenhuis en het was er druk en gezellig:


En er was heel wat te zien en te bewonderen! Velen van jullie hebben misschien vroeger poppen gemaakt en ook ik! Eén van mijn favorieten was Ria Odijk en zij stond er nu met schattige huisjes:


Maar zij was niet de enige die fantastische huisjes maakte:


En de maker van het moois hieronder maakt dit als hobby, nu als de keuken straks ingericht moet worden, weet ik waar ik terecht kan, alhoewel DP waarschijnlijk liever zelf aan de slag gaat!


Allerlei spulletjes in miniatuur, zoals gebak, taarten, etenswaren, groentes, maar ook serviesjes, bestek etc. je kunt er echt je ogen uitkijken!


Ik wil jullie nu wel even voorstellen aan de nieuwe bewoners van mijn huis! Mevrouw en meneer en hun baby dochter, ik moet nog namen voor hen verzinnen, maar dat komt binnenkort wel!


Moeder heeft rood haar, net als mijn moeder vroeger dus ik denk dat zij Ruth gaat heten!


Ik vond ook dit mooie fornuis en al zal ik misschien niet precies zo laten, ik vond het in ieder geval een gaaf model!


En er zijn natuurlijk ook dingen nodig het schoonmaken van huis en kleding en dus heb ik daar ook al wat voor aangeschaft!


Maar ook wandlampen voor in de gang en rozetten voor het plafond vonden hun weg naar mijn tas en ja dat boek van Ria Odijk heb ik dus wel meegnomen, misschien maak ik ooit nog eens het huis van Gepetto en Pinokkio dat op de voorkant staat!

Nadat we de poppenhuisspullen hadden ingeslagen, liepen we samen over de Mineralenbeurs en bewonderden daar de prachtige stenen:

 

 
Er was weer zoveel prachtigs te bewonderen en iets wat ik helemaal geweldig vond, was dat je voor weinig geld een geode kon kopen die dan ter plekke werd gekraakt met een speciale tang:
Het was heel spannend om te kijken wat er in zo'n nog gesloten geode zou zitten, want deze kan hol of dicht zijn, dus wij kozen er twee verschillende zodat we dat allebei konden zien en dit was wat er in zat!

Twee prachtige exemplaren, waarvan de onderste dus holler was dan de bovenste, maar het zijn allebei gave aanwinsten voor DP zijn verzameling!
Vandaag hebben we weer Formule 1 races en verder zal ik ook nog wel wat steekjes zetten, al met al een heerlijke dag voor de boeg!
Jullie ook: Fijne dag!