zaterdag 6 juli 2013

Bijzondere vrijdag!

Gistermorgen voor onze wekelijkse bee naar Henny toe, want de winkel van Cora is gesloten en zij is met vakantie dus op naar haar appartement waar we werden onthaald met koffie en eigen gebakken koeken en cake! Daar was iedereen druk met haar steekjes en er werd aan allerlei verschillende werkjes gewerkt, kijk maar:


Henny zelf is bezig de laatste hand te leggen aan haar laatste sampler blok en het wordt echt prachtig!
Geertje is momenteel bezig met restverwerking, allemaal blokjes van 5x5 straks als ze aan elkaar zitten en
het wordt een leuk geheel!

Nog even de leuke quilt van Henny op de foto gezet die hangt daar mooi te pronken aan de wand, zo leuk met al die echte naaispulletjes en knoopjes die erop genaaid zitten:


 Zelf werkte ik aan mijn DJ, doordat mijn hand een beetje opspeelt is het beter even niet handmatig te quilten, maar dat komt binnenkort wel weer! Eerst haalde ik de fout uit van mijn laatste blok en daarna werd dit blok er helemaal goed opgezet:


Daarna begon ik aan het alweer negende blok en daar kwam een nieuwe kleur in:


Het lijkt hier iets harder van kleur door gebruik van de flits, maar het is echt een mooie tint mosgroen wordt wel een heel aparte afwisseling van kleuren!

's Middags ben ik nog bij Mams langs geweest en terwijl ik daar was kwam één van Mams haar kleindochters samen met haar man en mijn kleindochter aanwaaien om boodschappen voor Oma te doen. Nu is Laura (de kleindochter van Mams en de jongste van een van mijn broers) druk bezig met kralen en boven had Mams nog een lading liggen dus zij is even gaan zoeken om te kijken of er nog iets van haar gading was en samen zochten wij in alle laadjes (zo'n 40 stuks!) en laat ik daar nu ook iets van mijn gading vinden:

Mams breide vroeger kralenbeursjes en deze hele lading beugeltjes lagen in een plastic zakje in een laadje en natuurlijk mocht ik die van Mams meenemen om te gebruiken, nu ik hoef voorlopig niet meer op zoek naar mooie beugeltjes en in mijn hoofd gonzen al diverse ideeën om ze te gaan verwerken! Maar ja eerst nog wat andere dingen afmaken en vandaag ga ik ook naar Naaldwijk, lekker neuzen bij de brocante en de borduurtjes van Simone van Soed Idee, ik vind vast wel iets van mijn gading!

Fijne dag