vrijdag 14 februari 2014

Affo en Zwolle!

Gisteren naar Zwolle geweest, maar omdat Tara zo nodig voor moest kon ik jullie de affo die ik eergisteren had nog niet laten zien, maar hier is het dan: Mijn Victoriaanse schaaretui!


Voorop mijn letter en zoals jullie zien heb ik toch het goudkleurige kant gebruikt voor de afwerking!


En vandaag kocht ik een nieuw schaartje voor mijn Hardanger borduurwerkjes, had namelijk mijn goede schaartje laten vallen en dat heeft nu kromme punten!

En hier dan de binnenkant van mijn etui:


Volgens het patroon wordt er met twee kleuren stof gewerkt, maar ik koos er toch voor om alleen het groene stofje te gebruiken, vond de gouden kant al druk genoeg en samen met het witte linnen en kant voldoende afwisseling in het geheel!

Nu verwachten jullie zeker heel veel foto's van mij???
Helaas nee, ik maakte er maar een paar, was te druk met het zoeken naar garentjes en kan je wel vertellen dat ik heel goed geslaagd ben!


Hier is Co in gesprek met Constance, één van de dames van onze borduurbee die hier bij een weefkraam zat,  waar deze mevrouw druk was met het in orde maken van haar weefgetouw!


Toen weer verder (wat was er veel te zien!) en we kwamen bij de stand van Marianne en daar vielen we als een blok, zowel Co als ik en nee niet voor het borduurtje maar voor het gave blad dat daaronder ligt!


En natuurlijk werden we geholpen door Marianne die nog sniffend en snuitend van de griep achter haar mooie en vergrote stand stond:


Okay, dat was het dus, nu nog de buit! Zo als ik al schreef het blad, niet dat het af is, welnee daar moet nog voor genaaid en geborduurd worden:

Co koos het blad met de bruine en ik met de zwarte rand, maar we kozen wel allebei dezelfde hetzelfde stoffenpakketje, nu jullie zullen wel zien hoe het gaat worden!

En verder:


Een meter borduurband, een grote sleutelbedel, sokjes voor mijn pop en mijn garentjes!  Precies wat ik nodig had en zocht voor mijn volgende Hardanger werkstuk!
Nu was daar ook de hele dag de verleiding van allerlei mooie patronen, maar ik kon die gelukkig weerstaan en dat werd beloond want bij thuiskomst lag dit mooie patroon in de bus:


Heb het besteld in Amerika, was er meteen helemaal weg van, prachtige hartjes in die mooie oude kleurtjes, zo gaaf! Moet er echter nog wel wat kleurtjes garen voor bijbestellen, maar ik kijk eerst naar wel ik al wel heb!

Zo dat was het weer, ga straks naar de bee, we hebben vandaag bezoek van Monica en gaan iets héél leuks bespreken, daarover morgen meer!

Fijne dag!