dinsdag 21 augustus 2012

Zilver en zo....

Kijk wat denk je als je deze folder ziet:


Juist, je gaat allerlei prachtigs van zilver bekijken en er was heus wel wat te bewonderen hoor:Deze prachtige schaal of deze vitrine  vol met schitterende zilveren gebruiksvoorwerpen en munten:


Maar waar het vooral om ging was de winning van de edele metalen en andere mineralen en daar keken wij dus onze ogen op uit! Zelfs in poppenhuis vorm was dit weergegeven:


En is dit niet eens wat anders dan een scheepje in een fles, links de hele grote fles net een mijn erin gemaakt en de kleinere fles zien jullie rechts nog eens wat groter:

 

Wat een schitterende miniaturen zijn dit, hier kan ik dus ademloos naar staan kijken, zo mooi!

En dan de tentoonstelling van mineralen van over de hele wereld, daar kom je echt niet uitgekeken! Opalen uit Australië, diamanten uit Afrika, half edelstenen en smaragden uit Amerika en prachtige stenen uit Groot Brittannië en uit bijna alle landen van Europa en Azië!

 

Vitrine na vitrine, rij na rij en zaal na zaal gevuld met adembenemende schoonheid!Gelukkig konden wij ook onze verzameling ook weer aanvullen, nee de Amethist links hadden we al, maar die prachtige witte Quartz uit Marokko en de kleine fossielen kwamen wel met ons mee naar huis, ook nog wat kleine stenen, maar die laat ik nog wel eens zien!

Zo dit was het voor nu, ik ga zo zwemmen en morgen laat ik jullie wat foto's zien van het prachtige landschap en het kasteel! Fijne dag!