vrijdag 18 mei 2012

Gevonden schat!

Gisteravond waren zowel DP als DS aan het werk en ik ging lekker op blog bezoek! Daar vond ik een verhaal over iemands jeugd met prachtige foto's! Er was er een die mij deed herinneren aan mijn jeugd en dus besloot ik op zoek te gaan naar mijn fotoalbum van mijn jeugd, maar ja waar zou dat zijn? Na de verhuizing van mijn hobbykamer naar de zolder is er wel het een en ander in dozen gedaan die op zolder achter de schotten zijn gezet en daar staan ook nogal wat dingen van mijn eigen huishoudentje van nu al weer bijna tien jaar geleden! Maar daar staan ook enorme hoeveelheden speelgoed, puzzels, boeken etc. van DP en zijn gezin en dus het is het een hele klus om daar wat te vinden! Nee de foto's heb ik nog niet (ga vandaag weer verder zoeken!), maar ik vond wel kleine dingen die in mijn flat vroeger wel een plekje hadden:


Links een verzilverd suiker emmertje met lepeltje, daarnaast een  kralenbeursje wat Mams voor mij breide, daaronder een zilver beugeltje wat ik zelf ooit eens kocht en waar ik nu meteen plannen voor heb omdat het beursje eraan wel erg lelijk is, een Engelse zilveren schoenenhaak en bijpassende schoenlepel die ik ooit voor fl.15,00 op een antiekmarkt in Dordrecht kocht, (waarschijnlijk al dertig jaar geleden!) een zilveren theelepel, twee zilveren taartvorkjes en een servetring en ook een verzilverde tafelbel met een engeltje erop, als laatste zien jullie drie zilveren horlogekasten, nee er zit geen uurwerk meer in, de onderdelen daarvan zijn gebruikt door de horlogemaker ter vervanging van kapotte onderdelen in de juwelierswinkel waar ik ooit werkte, maar ik had ze jarenlang voor de sier aan de muur hangen!

Hiernaast wat simpele kleine dingen, waarvan het oudste het rechtse glas is, dat is een koetsiersglas, nee het is niet kapot het is de bedoeling dat de koetsier het vol aanpakt, achterover slaat en direct weer door gaat en het niet even ergens neer kan zetten om te gaan zitten kleppen! Ook het linker glas is een koetsiersglas maar van latere datum, maar wel erg mooi versierd met een bloemengravure.
Twee hele kleine zilveren kandelaartjes waar net kerstboomkaarsjes in passen, een zoutvaatje met een zilver strooidopje en tenslotte een verstuivertje, waar het precies voor is moet ik toch eens aan Mams vragen! Toeval wil dat er nu weer koetsiersglazen worden uitgegeven en deze keer niet voor een borrel maar voor bier, zo staan er hier ook twee bij ons in het raamkozijn van de firma Kwak.


De hierboven staande schaal kreeg ik van een helaas al jong overleden vriendin, haar schoonmoeder was overleden en zij hield niet van blauw! Nu ik dus wel en ik ben er nog steeds heel blij mee! De kopjes kocht ik ook een keer op een rommel/antiek markt, het was toen nog niet zo "in" als nu, dus ik zal er echt niet veel voor hebben betaald, maar het waren gewoon heel mooi theekopjes en die had ik toen niet!


En eindelijk heb ik een deel van mijn Engels rode servies gevonden, nu de rest nog! Hiervoor heb ik plat op mijn buik in de lage ruimte gelegen, want het stond helemaal achterin en dit wilde ik al zolang naar beneden halen!  Julie zien het zijn geen kostbare dingen, maar wel een schat aan spulletjes die ik nu eenmaal erg leuk vind!
Fijne dag!