donderdag 30 mei 2013

Dagje Amsterdam!

Gisteren net over negen op de trein gestapt naar Schiedam, daar ontmoette ik Bep die al klaar stond op het goede perron en even later zaten we samen in de trein richting Amsterdam! Nu geloof mij daar kun je heel wat inspiratie opdoen ! Het begon al met de weg van het Centraal station naar de Dam, kijk maar eens naar het plaveisel van het Damrak!
 

 We liepen langs de beurs van Berlage waar op dit moment een tentoonstelling is over Prinses - Koningin _ Prinses Beatrix! Nee daar zijn we niet naar toe gegaan, maar deze leuke foto die ik snel tussen twee passerende trams doornam wil ik jullie niet onthouden!
Is het geen schattige foto van haar als klein Prinsesje!

Maar wij hadden een doel en daar gingen we dus eerst op af: Den Haan en Wagenmakers! Bij binnenkomst was Elsbeth net aan de telefoon met haar collega uit Zutphen, die wilde wel even controleren of ik echt was gekomen! Nu ik was er en kwam er dus ook niet met lege handen vandaan, Annelies had gezorgd dat het boek van Petra en Ans Moonen klaar lag achter de toonbank en Petra was zo lief geweest om het voor mij te signeren:


In Veldhoven was het helaas uitverkocht toen ik daar was en nu heb ik toch een mooi exemplaar, bedankt Annelies en Petra!


 En hoewel Annelies niet zelf werkte (was lekker naar een bee!) kon ik toch haar prachtige handwerk bewonderen! Kijk eens hoe mooi dit blok met de kindertjes van Reiko is geworden!
Annelies echt prachtig!Maar wij werden heel lief geholpen door haar collega Elsbeth die hielp met het zoeken naar lapjes voor een nieuwe creatie van Bep:

Na onze buit te hebben binnengehaald (ik kocht naast het boek maar één lapje!) gingen we ook nog even naar de buurvrouw van Birdblocks waar zowel Bep als ik nog van die speciale lange spelden kochten die zo handig zijn bij machinaal quilten!


Maar onderhand werd het al tijd om de inwendige mens te versterken en even later streken wij neer in het Nieuwe Kafé (aan de zijkant van de Nieuwe Kerk) en even later hadden we ieder een heerlijke kom thee en dit:


Mmmm heerlijk toch en echte Hollandse pannenkoek met spek, appel en stroop! Smullen maar! Na een bezoek aan een heel lieve echte Amsterdamse dame van de retirade gingen wij weer op pad, over de dam waar deze koetsjes stonden te wachten op passagiers:


Langs een enorme laag zand waar a.s. weekend een beach soccer toernooi wordt gehouden en waar ze druk bezig waren om een speelveld te creëren:


Nog even snel een kiekje van de wimpels aan de Nieuwe Kerk, nog over van een bijzonder moment in onze samenleving:Wandelden wij daarna over het Rokin waar deze groene fietsen een plekje hebben gevonden:Bij de muntpoort keken we uit over deze gracht en zagen deze kassen, die echter aan de voorkant een heel wat gezelliger beeld geven:

Ik denk dat al die buitenlanders hier komen voor hun "Bulbs" oftewel de Tulpen uit Amsterdam! Dan nog een klein stukje verder slaan we linksaf de Herengracht op en komen langs een grote bank die dit als reclame voor de deur heeft staan, een echte houten fiets:


We wandelen langs schitterende grachtenpanden met geweldige gevels:


Ook Neptunus siert een van de mooie gevels:


Maar soms zie je ook heel verrassende dingen in de ramen van een een onderhuis, zoals deze glazen katten: Ik weet niet wat er precies in dit pand zit , maar het prachtige beeld is van St. Joris en de Draak en siert dit huis aan de gracht!


Nu zeg nu zelf, hier moet een mens toch inspiratie opdoen! Wat een pracht, wat een rijkdom is hieraan gespendeerd! Maar nu even het pand waar wij naar op weg waren en waar ik binnenkort een keer de foto's van zal laten zien: Hendrikje of te wel het tassenmuseum:

Nu ik kan jullie vertellen dat het meer dan de moeite waard was en ook kwam ik erachter dat wat ik dacht dat een kralentas was (die ik onlangs kreeg), naar alle waarschijnlijkheid een tabakszak is geweest, al zit er geen zeemleren maar een stoffen voering in, hier in een van de uitstallingen ligt helemaal links een vrijwel identiek exemplaar! 

En weten jullie hoeveel geluk wij hadden met het weer? Een paar keer een paar spettertjes, niet de moeite waard om de paraplu op te doen en op de terugweg van het museum zelfs zon!  Maar we zaten net in de trein naar huis en terwijl wij onder de overkapping uitreden van het Centraal Station kwam er een ware wolkbreuk boven Amsterdam, waardoor zelfs Rijksweg 10 last had van wateroverlast! Zoveel geluk!!!

Zo en nu ga ik snel mijn handen laten wapperen en de boel aan kant maken, misschien ook nog wat strijk wegwerken, want ik krijg weer een drukke dag!

Fijne dag!