woensdag 4 januari 2012

Just takes Two en steekjes!!

Zag het bij haar op haar blog staan, even naar beneden scrollen onder de huisjes en ja daar zie je deze foto:


En toen ik die zag was ik er meteen weg van, een quilt helemaal gemaakt in maar twee kleuren! Het is een free mysterie van http://www.sentimentalstitches.com/, dus ik heb snel de blokken van deze maand gedownload! Dit vind ik dus echt gaaf, ik maakte eerder al eens een rood/witte


en een blauw/witte, dus wil ik deze keer in andere kleuren en bovendien in effen stoffen gaan werken, ik hoop dat ik slaag voor mijn kleurkeuze: Donkerblauw en Zachtgroen!
Nu als ik hier in de buurt niet kan slagen dan zal ik dus echt even naar Utrecht naar Carol Cox moeten, erg hè!

Verder ben ik druk geweest met mijn hartenquiltje, nee het is nog niet af, maar wie niet sterk is moet slim zijn! Hoe ik dat bedoel, wel de quiltnaaldjes liggen hier splinternieuw in hun vakje want dat gaat dus echt niet lukken, ik heb gewoon niet genoeg kracht in één vinger om te quilten en dus heb ik mijn sashiko naalden gepakt en ben daarmee aan het waggelen gegaan en het lukt redelijk! Kijk maar:


Voordeel is dat ik met drie vingers kracht kan zetten en dan lukt het wel, dus met een gewone vingerhoed en deze naald wordt het toch een quiltje, moet nog wel even wennen hoor, alle lijntjes zijn nog niet zo mooi recht als ik zou willen, maar ach dat mag de pret toch niet drukken, dit hartenquiltje komt deze week wel af en  dan kan ik aan de With Needle and Thread gaan beginnen! Omdat ik geen bijpassende bies erbij heb, ga ik de voor en achterkant tegen elkaar zomen, hoop dat het een beetje netjes wordt!

En wat heeft DP naast het afkrabben van het behang nog meer gedaan? Wel die heeft de uitbouw aan de achterkant van het poppenhuis dak afgewerkt, nu alleen nog beslissen welke kleur het geverfd gaat worden, ik zelf denk aan rijtuig groen!

Mooi hè al die plankjes die overnaads zijn bevestigd en die mooie dakrand. Het wordt iedere keer dat hij eraan werkt mooier!
Fijne dag!
P.S. aan de poef wordt gewerkt!