vrijdag 10 mei 2013

William Morris!!

Een van de grootste Engelse textiel designers was William Morris en hij maakte echt waanzinnig mooie
dingen en gisteren keek ik tussen de middag naar de BBC naar Bargain Hunt en de presentator bracht een bezoek aan het huis waar Morris woonde en ik keek met verbijstering naar de prachtige decoratie! Vooral de slaapkamer was heel bijzonder en ik pakte dus snel mijn camera en besloot dat ik jullie maar even moest laten meegenieten!

 Wat een bijzondere kamer, alhoewel het was eigenlijk geen kamer maar een doorgang tussen twee andere kamers, maar wel het lievelingsvertrek van Morris!
Het doek aan de bovenkant van het bed is geborduurd met de tekst van een gedicht dat zijn dochter voor hem schreef!

Op het eerste gezicht dacht ik dat er een quilt op het bed lag, maar even later vertelde de presentator dat het een geweven patroon was en ook dat het patroon was ontworpen door William en toen op stof was overgebracht en de patronen waren ingeweven:
Hier rechts zie je hoe zo'n ontwerp er op papier uitzag!


Ook de gordijnen waren door hem ontworpen en daarnaast ontwierp hij echt honderden  patronen die in de weverijen werden gebruikt en waar vele ontwerpers van zowel textiel, behang, tapijten, maar ook quilts een hoop inspiratie uit halen:
Veel van de spullen die ik op het internet vond zijn van een ongelooflijke schoonheid en ik snap waarom er zelfs nu nog steeds ontwerpen van hem in productie zijn!Maar niet alleen quiltsters vinden inspiratie, ook als je van borduren houdt kun je op het internet heel wat inspiratie opdoen als je hem googled!

Hieronder een door hem ontworpen ABC, nu jullie snappen nu waarom ik hem bewonder en vooral zijn creativiteit!
Als je hem googled krijg je rechts een foto van hem en daaronder zit een knop en als je die aantikt kun je heel veel foto's zien van zijn ontwerpen!


 Zo dit was het weer voor vandaag, ik ga zo meteen nog even aan de slag om de boel weer glad te maken en dan mijn koffer pakken, want morgen is het vroeg dag, we vertrekken al om zeven uur en dus zal ik waarschijnlijk pas later weer een berichtje kunnen schrijven, dus allemaal heel fijne dagen gewenst!

P.S. Nee heren van het dievengilde, de baas en de hond blijven thuis, dus het huis blijft goed beheerd achter!