maandag 28 januari 2013

Gelukkig zit mijn hoofd wel vast!

Hoezo? Wel ik kon gisteren weer terug naar Katwijk om daar mijn tas op te gaan halen die daar was blijven staan! Ik had drie tassen bij mij om mijn quiltspullen en mijn quilts en borduurtjes in mee te nemen en ook het eten voor de pot-luck en natuurlijk ook mijn schoudertas met mijn papieren etc. en die laatste was ik dus vergeten! Samen met DP zijn we hem op gaan halen en daarna zijn we nog even naar de Makro gereden en hebben daar wat geshopt. Thuis gekomen ben ik eerst bij de anderen van de bee (die maar één keer per jaar wordt gehouden!) op de blogs wezen kijken en heb daar nog wat foto's gesnaaid!


Ja zeg hoe moet ik anders aan foto's van mijzelf komen! Ik had twee quilts mee, de Ragtime en de Sprokkelquilt.


En ik had de In Full Bloom bij mij om aan te werken:


Ook had ik wat sneeuwmannen borduurtjes meegenomen om te laten zien en mijn kussentje gebruik ik om bij het borduren onder mijn elleboog te leggen, dat voorkomt blessures aan mijn bovenarm.


Maar we gaan weer verder met de show & tell, hieronder de prachtige George van Carina:


Of de schattige bloemetjes/ninepatchquilt van Martine:


Ik had voor een aantal dames die borduren het handige hulpstukje meegenomen om de borduurdraad te splitsen en dat moest natuurlijk wel even worden gedemonstreerd:


Ik wil jullie meteen ook even de prachtige quilts van Yvonne laten zien, die zij ter verfraaiing van de ruimte had opgehangen:

Zowel bij deze als de foto hierboven een
mooie quilt van Yvonne als achtergrond
 

Vooral haar prachtige sterrenquilt vond ik schitterend, maar ook de andere twee die aan de andere muren ophingen waren prachtig om te zien!

Nu is het de beurt aan Hubertine:
 

 De linkse was een Mysterie die ik tijdens het maakproces op haar blog kon volgen en dan de schitterende tumbling blocks! Wow, alletwee echt gaaf!

Mariëlle showde haar pronkstuk en wat een schitterende quilt is dat!!!!

 

Mariëlle gaf ook een kleine workshop en er werd hard gewerkt aan schattige muizenspeldenkussentjes:Tjitske werkte aan haar vingerhoedjes nadat zij het muizenspeldenkussentje af had, hier staat Else haar creatie te bewonderen:


Oh en wat te denken van deze schattige quilt die Martine maakte voor kleinzoon Koen:

 

Vorig jaar zagen we de top van de kinderquilt die nu helemaal af is en waar Koen vandaag voor het eerst onder mag slapen en de bloemetje waren vorig jaar pas een schuine punt en zijn nu gedubbeld!
Als laatste laat ik de quilt van Phyllis zien, meiden wat een prachtige quilt was dat en groot!


Hubertine en zij hadden nog een hele klus om hem te showen!

 

Er werd genaaid en gekletst, voor gedaan en uitgelegd, maar vooral bewonderd!!


 Er was een hoog leesbrillen gehalte en die werden dan ook driftig gebruikt om te haken en te breien,Of er werden steekjes gezet of foto's gemaakt van mooie details:Al met al een fantastische dag met fantastische creatieve vrouwen en heel veel plezier!

Gelukkig waren er een paar die hun toestel aan Yvonne's man hadden gegeven en die maakte een heel stel groepsfoto's, inclusief de pop van Shannon zodat zij ook aanwezig was!


Deze heb ik dus ook gepikt, want ik stond nog met mijn camera in mijn handen! Dat was het voor de Bloggersbee 2013, vandaag ga ik eerst in huis aan de slag, de vloer is echt aan een goede beurt toe, al die pekel die naar binnen gelopen is! Maar er is vast wel wat tijd over om wat steekjes te zetten!

Fijne dag!