woensdag 12 september 2012

Gildetentoonstelling Deventer 2012!

Meiden was dat genieten! Ja genieten ondanks een valse start! 's Morgens vroeg opgestaan en eerst de boel glad gemaakt, Tara uitgelaten en eten klaargezet voor haar en de meiden buiten (konijnen, fret en stinkdiertje) en toen begonnen aan het ontbijt, was best op tijd dacht ik, tien voor half negen, nog tijd genoeg om mij te verkleden, haren te krullen en samen met DP een hapje te eten! Maar ja toen ik weer op de klok keek was het nog steeds tien voor half negen! Hellup de klok stond stil, het was al tien over half negen en dus snel naar boven, vlug verkleed, haar maar opgestoken, DP kusje, daaaag! Tot vanavond! Om vijf over negen kwam ik bij Cora's Cottage waar de meiden van de bee al stonden te wachten en toen met zijn vieren richting Deventer! Natuurlijk onder weg wat oponthoud door wegwerkzaamheden en andere files, maar om kwart over elf waren we er.
Na eerst ergens een bakje koffie te hebben gebruikt en een sanitaire stop, op naar de kerk om de daar hangende quilts te bewonderen en nee ik laat deze keer echt geen hele rijen zien, maar geniet even mee van deze details!
Hier links een detail van een prachtige hexagon quilt waar wij allemaal weg van waren, vooral het kleuren- en het stoffengebruik waren  prachtig!

En dan deze:
Hoe vinden jullie dit detail van een Baltimore quilt? Is hij niet geweldig? Nee ik laat jullie nog niet de hele quilt zien, want vandaag is het de laatste dag van de tentoonstelling en dit zijn dus echt de krenten uit de pap!

 Deze quilt was vrijwel helemaal machinaal gemaakt en het waren vooral de kleuren waar ik voor viel en ook de inspiratie voor mij om ook eens op deze manier met Ome Jan aan de slag te gaan!


Nog een detail van een prachtige quilt, waar naast Rouennerie stofjes ook groene stofjes voor de stelen en blaadjes waren gebruikt, maar op zo'n manier dat het een perfecte combinatie van stofjes was!

Naast de tentoonstellingsquilts hingen er ook heel inspirerende exemplaren bij de winkeltjes waaronder de prachtige quilt van Barbara die zij ontwierp rond een borduurwerk van haar!
Maar ook dit zag ik hangen:Heel hoog boven een stand hingen deze grappige miniquiltjes en dan DE QUILT! De Antieke waar ik iedere keer weer met enorme bewondering naar sta te kijken:


Iedere keer weer een genot om deze te zien hangen! Prachtig!

Zo dat was het voor vandaag, morgen zal ik jullie de hele foto's laten zien van mijn favoriete quilts, maar ik wil iedereen die vandaag nog gaat veel plezier wensen en ja ik kocht ook nog wel wat: drie lapjes! Echt dat was alles, maar bij een bezoekje erna aan PP in Zutphen kocht ik een hele verzameling bolletjes garen voor mijn Hardanger avontuur, maar die zien jullie nog wel eens langs komen!
Fijne dag!