maandag 14 mei 2012

Steekjes en meer!

Gistermorgen na het ontbijt ging het richting Dordrecht, want het was natuurlijk wel Moederdag en dan ga ik naar haar toe, want ieder jaar dat zij er nog is is er een! We namen de speld die wij voor haar in Schotland kochten voor haar mee en ze vond hem prachtig en ik spelde hem op haar vestje, hij stond haar prachtig!
's Middags begon DP aan het fotoboek over onze vakantie en we begrepen wel dat het een hele klus zou worden, want we hebben allebei heel wat foto's gemaakt, maar het wordt al een heel leuke mix! Nu kan ik jullie weer laten meegenieten van enkele foto's die ik maakte!We vervolgden onze weg naar het Noorden en steeds kwamen we deze adembenemende vergezichten tegen, maar ook schitterende bouwwerken zoals de bruggen hierboven!

We stopten in Stonehaven een klein havenplaatsje om even de benen te strekken, daar kochten we een lief beeldje, maar ook een leuk blik als bedankje voor onze buuf die op Tara paste!


We genoten van het schilderachtige plekje, de opgestapelde krabbenvallen, de netten en ook de kleurige huizen, maar ook van de mooie vuurtoren :


Een klein stukje verder aan de kust bezochten we de ruïne van het schitterende kasteel Dunnotar.

We moesten eerst een heel lang trap naar beneden af tot aan de voet van de rots waar het kasteel op was gebouwd, daarna gingen we weer omhoog over gladde kiezeltreden en terwijl wij daar voorzichtig over liepen, kwam een jong stel ons voorbij, hij in kilt en schitterend sporan en een ceremonieel jasje, maar wel op gewone sokken en sportschoenen, zij in een mooi wit jasje met een mooi jurkje eronder en ook op sportschoenen, hij sjouwde met spullen net als zijn vriend die er ook bij liep en zij had een heel lange kledingzak bij zich. Wat bleek? Ze gingen die middag trouwen in de ruïne! Haar bruidsjapon zat in die zak en even later waren de sportschoenen van hem en zijn vriend ook verdwenen en liepen ze op mooie schoenen met witte kniekousen en banden daarom heen, nog meer gasten kwamen in kilts en vrouwen op hoge hakken en feestelijk gekleed! Helaas konden wij niet wachten tot de bruiloft begon, zij hadden namelijk wel gezorgd voor hun eigen gasten en dus werd er een tafel neergezet en eten en drinken tevoorschijn gehaald, maar wij wilden niet als ongenode gasten blijven en onze magen begonnen al aardig te rommelen!

 Maar hier zien jullie dus het oude kapelletje waar de plechtigheid plaats zou vinden! Wij reden weer verder en genoten met volle teugen. Helaas kan ik nu even niet bij de andere foto's omdat DP het fotoboek aan het maken is, maar binnenkort komen die wel aan bod! Natuurlijk ging ik ook naar quiltwinkels op zoek naar leuke lapjes! Er was er een vlak bij ons hotel in Petersborough en daar kwam mij het gewone gekakel tegemoet van een ruimte vol quiltende vrouwen!! Ik ging daar alleen naar binnen en kocht daar een charmpakketje van Moda, een panel, maar dat zien jullie binnenkort hopelijk als affo en vier heel mooie replica's van Jugendstil knopen, daar hoop ik binnen niet al te lange tijd een mooi vest mee af te maken!Maar dat was niet de enige quilt winkel die ik bezocht, ook Quiltershaven in Wickham Market bezochten wij weer, net als drie jaar geleden ging DP mee naar en terwijl ik rondliep om te kijken wat ik mooi vond, wilde hij al direct van alles op de toonbank gaan leggen, maar ik vind nu eenmaal niet alles mooi, maar toen ik deze spulletjes zag was ik verkocht! Als eerste het nieuwe boek van Lisette Anderson en daarna kwam er het patroon voor de pantoffeltjes bij en als laatste haar quilt "In Full Bloom" die als BOM is uitgebracht, maar hier kon ik alle zes de maanden plus de stofjes in een pakket kopen! Ook de garentjes van Lecien waar ik de stitcheries mee ga maken vond ik er bij:

DP vond ook nog twee rollen fat quarters van prachtige off white en crèmekleurige stofjes bij, die ik heel mooi vind om als achtergrond stofje te gebruiken.

Gisteren ben ik aan het eerste blokje begonnen en wat is het heerlijk om weer simpele stitch steekjes te zetten, deze quilt is voor mijzelf, ik maakte er al een voor Mams en een voor DD met stitcheries maar deze komt hier in huis te hangen. Op de Franse knoopjes na is het eerste cirkeltje af:


Is het geen geinig borduurtje, zo heerlijk om dat 's avonds op de bak te maken!
Fijne dag!!