maandag 7 november 2016

Overlopend!

Ja ik loop echt over van de indrukken en de ervaringen van het afgelopen weekend! Het was zo gezellig en zo leuk en creatief! Wat kan een mens ontzettend veel en wat maken wij handwerksters toch mooie dingen! Ik wilde er heel veel foto's van maken, maar helaas liet mijn camera er voortijdig mee op, maar ik zal jullie toch een en ander kunnen laten zien met behulp van de foto's van de andere dames en die ik zelf maakte van het weekend dat voor de derde keer door Marleen werd georganiseerd!

Hier zit iedereen lekker te kletsen op de plek waar we bij het eten een plekje zochten en daarachter de keuken waar keukenprinses Marleen de scepter zwaaide:


En toen ben ik snel even een rondje gaan maken langs de diverse tafels om jullie te laten zien waar zoal aan werd gewerkt:


Mémé was druk met het appliqueren van hexenblommen op een ondergrond en daarnaast lag het breiwerk van Marion.


Handige afvalzakjes en kleurrijke hartjes, er was van alles te zien op de vaak overvolle tafels!


Ook naaimachines te kust en te keur en in allerlei merken en maten en daar werd echt heel hard mee gewerkt!


Mijn plekje rechts (die schattige olifant kreeg ik meteen bij binnenkomst van Katrien omdat ik een olifantenquilt heb gemaakt!) en links van mij het werk van Mirjam,


Merel was er ook en werkte met dit schattige Featherweight machientje aan haar project en Katrien was druk met een schattig tafereeltje, daar zie je verdop het bijna eindresultaat van.


Natuurlijk waren er ook dames die met de hand werkten en dus lag er hier en daar paperpiecing:


blokjes die om lieve stitcherietjes werden  gezet:


En ook deze ninepatches die helemaal met de hand werden gemaakt en waar een heel grote quilt uit moet komen, hoop dat we die volgend jaar kunnen bewonderen bij de Show & Tell.


Vorig jaar bewonderde ik al deze huisjes en ook nu werkte Mieken weer aan deze huisjes er zijn er nu zo'n 45 klaar en daar mee is ze ongeveer op de helft, vertelde zij!Jullie zien het zeker wel, er was echt heel veel handenarbeid, vooral appliqueren is momenteel helemaal in!


Weet niet precies wie hier allemaal aan het werk waren, maar zo nu en dan was het echt helemaal stil zo druk was iedereen!Maar ook de etuis, dozen en andere dingen waarin de naaispulletjes en/of de blokjes zaten waren verscheiden en soms heel opvallend, ik zelf ben echt helemaal weg van dat leuke speldenkussen hier rechts vooraan, een kussen met deksel!


Of zoals deze doos, met honderden voorbereidde hexagonen van Miet, een meerjarenproject:


En cadeautjes waren er natuurlijk in overvloed, maar één van de grappigste is wel dit doosje met daarin een heel stel puzzelstukjes die samen met alle andere stukjes die iedereen kreeg een grote puzzel van Europa vormde en ook zat er een hexagonetje in waar je je naam op moest zetten en die samen een quiltje voor Marleen moeten worden als dank voor het organiseren!


Ja en dan zijner nog veel meer schattige cadeautjes en straks ga ik die even apart op de foto zetten, want het toeval wilde dat ik een koetje eierdop kreeg en verder lapjes stof, tornmesje etc.! Maar goed straks even alles bij elkaar op de foto zodat ik niets vergeet!

Natuurlijk was er een show & tell en deze was wel een van de pronkstukken:


Maar deze is ook zo enig met al die meisjes gekleed voor de betreffende maanden:Allemaal voorzien van "deskundig" commentaar door Inge en Marleen!


Een huisjesquilt zag ik al vaker, maar hier hing op iedere huisdeur een sleuteltje, zo lief!


Trots toont Inge haar pompoen met muis, in zijn geheel gemaakt tijdens het weekend en zo leuk geworden!


En toen zag ik dit leuke tafereeltje, het was bijna af en Katrien was niet de enige die eraan werkte, ik denk dat er op het laatst wel 6 dames druk waren met deze schattige vogeltjes die afkomstig zijn uit Den Haag!


Zelf heb ik ook hard gewerkt, niet alleen heb ik alle blokken van mijn LIB met sashings aan elkaar gezet, ik borduurde ook nog één van de rondjes, nu moeten er nog 5 rondjes worden geborduurd en geappliqueerd en dan komen de rondjes op de kruisingen van de sashings aan de beurt.


Zo dit is het voor vandaag, morgen laat ik de muizeninvasie zien en alle andere leuke en lieve cadeautjes die we kregen!

Fijne dag!