dinsdag 14 mei 2013

Geweldig dagje uit!Gisteren zijn we samen naar een heel bijzondere quiltwinkel gereden in een kasteel! Okay het was wel wat vergane glorie, maar de ontvangst was zeer hartelijk en we hebben stuk voor stuk onze portemonnees goed geleegd!
Voor de eigenaresse was niets teveel, ze hielp ons zoeken naar de mooiste stofjes en ook als je een bepaald pakket zonder patroon wilde, dan werd het verrekend en je kon het gekozene meenemen!  Maar ook hielp zij mee om mooie foto's te maken van haar quilts, samen hielden we een quilt op waarvoor Gerda de ondergrond en andere stofjes kocht en ik alleen het voorgedrukte panel voor een kleiner exemplaar:


We mochten ook in wat andere ruimtes van het kasteel en in een hoekje stond deze schattige poppenwieg met patchwork dekentje, zo leuk!
 We kochten ladingen stof en ik vond een schattig patroon en oh ja ook nog een sneeuwman!!


 Het rode stofje rechts kreeg ik van Monica dat ga ik verwerken in de Pineapple quilt waar ik de ondergrond voor kocht, zodat zij het hart van mijn aandenken quilt wordt en de beugel komt aan mijn tas, waar ik de door mij eerder gekochte beugel maar niet goed aan kon krijgen, nu deze is een stuk simpeler!


Er waren prachtige voorbeelden en het was dus best moeilijk kiezen, hier zien jullie de quilt die ik ga maken geshowd door Monica:
Oh ja, ik zou jullie ook nog onze aanwinsten laten zien van de Brocante waar we waren afgelopen zondag, de glaasjes zijn van Monica en ook het sauskannetje en ik kocht de waterkan, maar thuis gaf zij het schattige sauskannetje aan mij! Gerda kocht prachtig linnengoed, een mooi laken met kanten rand en een schattig jurkje!


Oh en in antwoord op de vragen van jullie over de gember, deze gaat bij Gerda in de thee!

Zo genoeg voor vandaag, de zon komt en gaat en de wind is fris, dus we hebben wel even buiten gezeten, maar nu ga ik binnen weer verder met mijn steekjes!

Fijne dag!