zaterdag 1 juni 2013

Extra editie!! UITVERKOOP!!!!

Ik heb het maandag al laten weten Cora gaat stoppen met de winkel, deels omdat zij een nieuw huurcontract moest afsluiten voor vijf jaar, wat in deze economisch moeilijke tijden wel heel erg lang is en deels vanwege haar gezondheid die de laatste tijd niet al te goed is.

Dus meiden :  UITVERKOOP!!!!

ZE HEEFT ECHT ALLE KASTEN NOG VOL STAAN EN OOK DE BAKKEN MET FAT QUARTERS STAAN VOL!


Hier wat prijzen:

De Fat quarters gaan weg voor € 2,50, de lapjes met kleine motiefjes perfect voor poppenhuizen 25 x 25 cm. gaan weg 10 voor € 7,50, Hobbs 3 x 2 mtr. € 25.- en vrijwel alle leuke hebbedingetjes gaan voor de helft van de prijs, ook hangen er nog wat leuke quilts voor een prikkie!

Vandaag vanaf 10 uur geopend tot 4 uur en voor de volgende weken, kijk dan even op haar site:

http://www.corascottage-winkel.nl/

Dus ik zou zeggen sla je slag en als je er bent doe haar dan even de groetjes van mij!


Fijne dag!

O en hier het laatste stukje!

Waarvan, nu van onze trip naar Amsterdam!  Want op de terug weg wandelden we door de Amsterdams binnenstad en kwamen op een plein, dit was wat wij zagen:


Weten jullie waar dit is?

Het uitgaanscentrum van Amsterdam??

Misschien dat jullie iets herkennen op deze kleine foto hieronder:

Wacht ik haal even een stukje iets dichter bij:Zo herkennen jullie iets wat betreft de stijl van de versiering?? Vast wel en om het helemaal duidelijk te maken, hier zien jullie de Grote Man zelf:


Juist het is Rembrandt en waar kijkt vanaf zijn hoogte op neer:

Wacht het staat op het voetstuk van deze waker ....

Ah ik zie het al het zijn de nachtwachters die Rembrandt afbeeldde van de Compagnie van Kapitein Frans Banning Cocq en Luitenant Willem van Ruytenburgh, oftewel "De Nachtwacht!"


Nu die wil ik wel even van wat dichterbij bekijken en dus, wacht wat is dat nu? Wat heeft een onverlaat gedaan? Wel dat blikje haal ik snel uit haar hand, want in die tijd waren er echt nog geen energie drankjes!
 De Hoge heren zelf! staan voorop en daarachter dus dat beeldschone meisje:Kijk eens hoe schitterend de beeldhouwer haar japon en andere kleding heeft uitgebeeld, het is alsof de kant en de stof zelf in brons zijn gegoten! Leuk is dat zij een dijzak aan haar zijde heeft hangen, dit waren de toen gebruikelijke zakken waar dames hun spulletjes in meenamen en waar wij een paar exemplaren van zagen in het tassenmuseum, het zijn echt de voorlopers van de tas!


Dan het beeld van de trommelaar en zijn hond:


Groot en klein werd uitgebeeld het hele stel staat er compleet met piekeniers en soldaten! Wat een bijzondere groep beelden! De enige die ontbreekt en die wel op het schilderij staat is Rembrandt zelf die in de achtergrond van het schilderij over een schouder gluurt!

File:The Nightwatch by Rembrandt.jpg

Zo dit was dus echt het laatste verslag van ons dagje naar Amsterdam en van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft, nu niet van alles, dit was echt maar een heel klein stukje, dus volgend jaar gaan we weer en zoeken weer andere mooie plekjes!

Morgen laat ik jullie zien wat er aan steekjes is gezet de afgelopen dagen!

Fijne dag!