vrijdag 11 januari 2013

Werd even afgeleid!

Inderdaad want gisteren kwam ik niet aan quiltsteekjes toe! Ik vond weer een lading zilveren spulletjes en heb die eerst maar even van hun zwarte laag ontdaan en toen ik uitgepoetst was, stond ik met een klein beursje met zilveren beugeltje in mijn handen en ja daar was de stof helemaal kaal van en eigenlijk niet om aan te zien en dus ging ik op zoek naar een patroontje:


Nu heb ik nergens een patroontje dat speciaal voor een beursje is ontworpen, maar ik denk dat het meisjeskopje links wel passend is en dus wilde ik dat gaan maken, lijkt het jullie ook wel wat?

Maar ja toen bladerde ik verder door het boekje en wat zag mijn oog??? Wel ja weer een sneeuwmannetje en ik had nog wat stukjes blauwe borduurstof!! Dus even later zat ik kruissteekjes te maken:


Wat een gedoe hè! Ik spring echt van de hak op de tak, maar ja borduursteekjes kosten geen kracht, je steekt tenslotte tussen de draadjes door en dus krijgt mijn hand zo toch een beetje rust en ik ben toch lekker bezig!

Nu wil ik jullie nog even een cadeautje laten zien dat ik van mijn vriendin Bep kreeg al weer een poosje geleden en dat ik nog nooit aan jullie heb laten zien, voor anderen die net als ik van borduren houden een heerlijk stukje gereedschap dat wordt gebruikt bij het splitsen van borduurzijde en zorgt dat de draden niet in de knoop raken, ik gebruik het veel en graag!
Je hangt het onder aan de draad met het klemmetje en daardoor krult de draad niet naar boven en gaat dus niet in de knoop, een erg handig en simpel stukje gereedschap!

Vandaag weer voor het eerst in het nieuwe jaar bee bij Cora in Schiedam en dus ga ik straks lekker steekjes zetten, weet nog niet wat voor, maar dat maakt ook niet uit, ik ben van de straat!

Fijne dag!