woensdag 30 juli 2014

De eerste stappen!

Zo heb je al bepaald wat voor rolletje jij wil gaan maken? Lang en dun, kort en dun of groot en dik, wat je ook wilt maken, je begint met het afwerken van je stof om rafelen te voorkomen en dan bepaal je het midden van je stof en rijg daar een contrasterende draad door, zowel in de lengte als in de breedte!

Nu moet je bepalen hoe lang het borduurwerk in totaal gaat worden, voor een lang rolletje kun je al snel op 12 tot 15 cm. rekenen, dit is ongeveer één derde van je totale rolletje! Wil je een kleiner rolletje dan hooguit 8 á 10 cm. dus.
Mijn borduurwerk wil ik op 11 cm. hebben, dus ik ga beginnen vijf en een halve centimeter onder de middellijn en daar borduur ik de eerste door mij gekozen rand, hiervoor kies ik een volle rand zodat straks het zwaartepunt beneden ligt.


Ik heb mijn eerste randje gekozen en ben begonnen met borduren, nee het is nog niet af, maar ik weet nu wel al hoe breed mijn borduurwerk gaat worden en ik heb die breedte ook even met een draad aan beide zijden aangegeven:

 Zo ik ga vandaag weer verder met dit randje en jullie kunnen nu ook aan de slag, kies de kleuren die je wilt gaan gebruiken en zoek een mooi kantje van ongeveer 1 cm. breed en kijk ook even of je nog ergens kleine kraaltjes hebt!
Morgen hoop ik jullie weer de volgende stap te laten zien!

Fijne dag!