vrijdag 21 september 2012

Hoeveel heb ik er gemaakt?Dat was gisteren de vraag van Jessie en weet je ik kan niet echt antwoord geven op deze vraag, want ik heb er heel wat weggegeven en van sommige heb ik helaas geen foto's meer! Maar ik denk dat er toch minstens een stuk of tien grote quilts zijn gemaakt en zo'n twintig middelgrote en hoeveel kleintjes? Echt geen idee! Ik maakte bijvoorbeeld een gave bruin met roze exemplaar, heb daar helaas geen foto's van, een gave appelgroene met donkerblauw, idem dito! Maar de grote die hier nog liggen zijn mijn eigen Ragtime's  


Ook de lekkere flanel quilt van DP is een van de hier nog aanwezige exemplaren:


Eigenlijk zijn dit de meest gebruikte quilts hier in huis, want wat is er heerlijke dan onder een lekker warme quilt te kruipen als je moe of zielig bent? Mijn Victoriaanse hebben jullie ook al vaak gezien, maar deze is een van de minst bekende:


Dit was de eerste die ik met Ome Jan maakte en borduurde, hij is gemaakt van allemaal witte, ivoren en crèmekleurige lapjes en ligt op mijn kamer over het berentafeltje. Verder liggen er nog een paar hier en daar zoals de herinneringsquilt die bij Mamma ligt:


Maar ik werk nu hard aan mijn steekjes van de With Needle and Thread:


Ik maak ze rond de applicaties en rond de ondergrond van de applicaties, ook doe ik de blokjes de grote tweemaal diagonaal en de kleintjes maar één keer, nu weet ik alleen nog niet of ik de biezen ook zal doen, of wat te doen met de witte achtergrond van de appliqué's, maar ik vogel dat wel uit gaande weg! Iedere keer een half uurtje en ik ga echt lekker!
Weet nu al dat ik hierna meteen doorga met het quilten van de Céline, want ik heb eindelijk een garen gevonden dat ik er mooi bij vind!

Fijne dag!