donderdag 26 april 2012

Zoveel leuke reacties gisteren..

Dus ik dacht laat ik jullie nog maar wat meer zien van Mams collectie! Begin ik met deze:
Kijk dit is een eitje wat ons wel aanspreekt toch? Is het niet schattig, nee het is niet echt een heel bijzonder maar toch past het wel in Mams eierverzameling!

                        


Ja dan is deze hieronder wel andere koek, ben helemaal vergeten hem open te fotograferen, maar kijk eens hoe fijntjes hij bekleed is met honderden kraaltjes en afgewerkt met prachtige blaadjes en bloem! Aan de achterkant zit een scharniertje zodat het deksel open kan!


Het ei hieronder is weer heel kunstzinnig uitgezaagd, men neme twee schattige plaatjes, plak die op een uitgezaagd deurtje en dan ga keurig langs de lijntjes het figuurtje met een heel fijn zaagje eruit laten komen, dan nog "even" afmaken met mooie bloemen en in de binnenzijde wordt een mooi popje geplaatst, het geheel staat op een zeshoekig voetstukje waar ook nog een muziekdoosje in zit!

                   

Het ei hieronder iss dus een paarden carrousel , ook hier weer die prachtige afwerking, zo fijntjes en nee het kan niet draaien, dat zou iets teveel van het goede zijn!


Deze hieronder zou ik best op mijn nachtkastje willen hebben om 's avonds mijn oorbellen in te doen, is het geen beeldschoon doosje en dat van zo'n klein eitje!

                

Boven in de kast en voor mij moeilijk bereikbaar en daarom maar met een telelensje gefotografeerd staan deze eieren, links een met uitzagingen versierd exemplaar, in het midden een heel kerststalletje in een ei met daar bovenop een ster en rechts een ei wat Mams wee zelf maakt en waar je een lint uit kunt trekken waar een tekst op staat! Klik de foto's  maar even aan dan kun  je het allemaal wat beter zien! Ook in het rechtse eitje dat door een engeltje wordt opgehouden is een kersttafereeltje zichtbaar, geloof het of niet, het geheel is slechts 10 cm. hoog!!

                   

Hier het laatste ei van de bijzondere verzameling die Mams heeft, dit is namelijk een duiventil! Kijk maar op de rechtse foto zie je alle luikjes openstaan en daar zie je de duifjes opzitten!

                    

Hè verdikkie is de laatste foto bewogen, nee het zijn geen heel bijzondere eieren, maar het zijn allemaal door Mams gemaakte in allerlei technieken, vooral de eieren die met kraaltjes zijn bekleed zijn erg leuk en de beschilderde zijn ook zo grappig, nu die moet ik dus nog eens apart op de foto zetten!


Als jullie denken dat dit alles is op het gebied van eierkunst, dan heb je het mis! Kijk maar eens hier
http://www.youtube.com/watch?v=6eywPYlaGtE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JOK5EknFGzc
Portretten van het koningshuis, dieren, ikonen, opengezaagde, houten eieren etc.!

Zo ik ga weer aan de slag, straks lekker zwemmen en vanmiddag weer een behandeling voor mijn heup, druk dagje dus! Fijne dag!