woensdag 22 augustus 2012

De warmte van de afgelopen dagen...

Heeft vooral Tara belast, ze trekt ondertussen vrijwel dagelijks een jas uit! Zoveel haar verliest zij en dan moet ze natuurlijk ook nog dagelijks worden geborsteld waarbij hele ladingen haar worden verwijderd! Maar ook de planten hebben een flinke opduvel gehad ondanks de goede zorgen van zoonlief! Maar een plant is echt zo mooi, die wil ik jullie even laten zien:Hadden we vorig jaar een prachtige zacht gele stokroos, dit jaar bloeit er een witte zo mooi! Jammer dat hij al zo vroeg de bloemen laat vallen, kijk eens hoe schitterend de bloemen zijn, ik raap ze op en leg ze binnen neer, kan ik er toch nog van genieten!

Nu ik had beloofd jullie nog wat van het schitterende landschap en de lieflijke dorpjes te laten zien in oost Duitsland, wel wat is het daar mooi en wat is alles er fleurig en modern, heel anders dan wij hadden verwacht!
Het grauw en grijs van de betonnen huizen is verdwenen en daarvoor in de plaats zijn mooi pasteltinten en prachtige huizen gekomen:

 


Wat een pracht, de mooie vakwerk huizen, de schitterende boerderijen die qua bouw aan Limburg doen denken, de mooie parken en vooral wat een aardige mensen wonen er!

We hebben veel met de mensen daar gesproken en allen zijn ze trots op hun land en heus niet altijd blij met de mentaliteit en het gebrek aan saamhorigheid van wat vroeger West Duitsland was! Ze zijn er wat trots op wat zij met elkaar hebben bereikt en laten dat merken ook!
 


 De Orangerie die wij op zondag bezochten (het was 40 graden!) was schitterend en de tentoonstelling van moderne kunst werd druk bezocht (not my cup of tea!) , maar de kinderen zaten heerlijk met hun voeten in het water van de fontein:

Al met al was het puur genieten en tot slot laat ik jullie nog wat foto's zien van het kasteel waar het hotel in was gevestigd:

 


En hier wat kiekjes van de binnenkant:

 

Boven was een trouwerij, dus daar heb ik geen foto's gemaakt, maar als je de hal en de trap ziet dan snappen jullie wel dat het een heel mooi en gezellig geheel was!

Tenslotte nog een grapje dat de eigenaars hebben geplaatst op de muur aan de voorzijde van het kasteel, daar hangt de gigantische spin, het schijnt geluk te brengen!


Zo genoeg, morgen ga ik weer babbelen over steekjes enzo, nu eerst even kijken wat wij vandaag zullen gaan doen!

Fijne dag!