donderdag 16 februari 2012

Strijk en zet!

Strijk en zet komen sommige klusjes iedere week weer terug en laat strijken daar nu mijn minst geliefde van zijn! Maar gisteren toch mee begonnen en eerst dus de "moeten" strijk weggewerkt:


Overhemden, broeken, truien, tafellakens, thee- en zakdoeken, alles weggewerkt, de strijkmand is weer leeg! Daarna de leukere dingen gedaan zoals mijn borduurtje even een ijzertje gegeven, was wel nodig ook!

 


Links de ongestreken en rechts de gestreken versie, dat scheelt echt bij het voorkomen van fouten bij het tellen!

Daarna ook even wat kleine lapjes glad gemaakt om er siggies van te kunnen gaan snijden, zo ook weer gedaan!
Dan kreeg ik onlangs last van mijn linkerarm en dit bleek te komen doordat mijn arm bij het borduren op de tafel rust, advies van de huisarts: Rust!! Haha, jullie snappen het al dat was tegen dovevrouwsoren gezegd of er niet een andere oplossing was? Wel een kussentje eronder zou helpen en dus zat ik thuis met een kussen onder mijn arm, of met mijn pols op de rand van de tafel te werken, niet echt handig! Gisteren besloten er toch maar een speciaal kussentje voor te maken en daar ik nog een leuke stitchery had liggen, heb ik die ervoor gebruikt! Bij gebruik dus omgedraaid, maar zo is het dacht ik wel een lief ding geworden:


Een restje donkerrode stof, een stukje kant over van de Céline en wat vulling en voilá! Verder ook een lading siggies zitten voorbereiden en blokken gesneden voor mijn nieuwe Ragtime quilt, al met al een goed besteedde dag geworden! Zo en nu als een haas de boel glad maken, straks staan de heren stukadoors weer voor de deur! Fijne dag!