dinsdag 10 april 2012

Mam's verzameling!

Ik liet jullie al eens eerder dingen zien die ik van Mams kreeg, maar wat ik jullie nog nooit liet zien was een van haar verzamelingen! Nee ik laat jullie niet alle verzamelingen zien, zoals haar Eieren (had wel bij Pasen gepast!), Poppen, Beren en antiek speelgoed, maar deze keer heb ik met mijn mobieltje wat foto's gemaakt van haar vingerhoeden!

Hier links zien jullie ongeveer een kwart van haar mooiste vingerhoeden! Wat vinden jullie van haar manier van uitstallen? Ze heeft vijf dozen van Ferrero Rocher hazelnootbonbons vol staan met vingerhoeden.

Het idee hiervoor kwam van mijn vader en daar kwamen dus ook de dozen (gevuld) vandaan!

Overal zitten er prikbord pinnetje ingestoken en daarover staan de hoedjes!
De andere drie dozen zijn gevuld met porseleinen en houten vingerhoeden en  die kwamen van over de hele wereld! Er zijn er uit heel Europa, maar ook uit Japan en China, maar ook de  naairing van mijn Opa heeft er een plekje gevonden.

Nu staan er in deze dozen ook twee eigengemaakte exemplaren en wel door mij gemaakt, jaren geleden!! Nee ik had geen patroontje en er kwam geen lapje aan te pas, maar ik begon gewoon te haken en paste het steeds om een echte vingerhoed om te kijken hoe ik verder moest en toen ze klaar waren, dompelde ik ze in suikerwater, trok ze weer over een vingerhoed en liet ze zo drogen en zo zie je nu twee wat verkleurde exemplaren in deze dozen staan!
Zo en ik ga nu mijn vingerhoed maar weer eens opzoeken om verder te gaan aan mijn quilt- en/of borduurwerk, maar wel na de huiselijk klusjes!
Fijne Dag!