zaterdag 2 februari 2013

Zoveel te vertellen!

Eerst ben ik gisteren naar de Tildagroep gegaan en daar waren de meiden begonnen aan een schattige nieuwe quilt, wederom wordt hij weer helemaal met de hand gemaakt:

 

Hier die van Geertje en Henny (volgende keer die van een van de anderen!), zo leuk om het verschil te zien hetzelfde patroontje in andere stofjes!
Zelf heb ik zit werken aan mijn Hardanger borduurtje, maar helaas is dat niet helemaal goed gegaan, dus daar moet ik eerst weer mee aan de slag voor ik het laat zien!

's Middags was het dus tijd om alle sneeuwmannen te verzamelen en even later lagen/stonden ze allemaal op de site table te wachten om naar boven te verhuizen:


En nadat ze stuk voor stuk in keukenpapier gerold waren en in een hoedendoos gestopt, kon ik wat harten meenemen naar beneden en deze ophangen in de krans op het toilet:


Ze hangen nog niet helemaal zoals ik het zou willen, maar gelukkig heeft februari 28 dagen om eraan te sleutelen! Natuurlijk hangen de harten aan het wildrek in de keuken er het hele jaar!

Daarna naar boven om weer wat uit te zoeken, want die grote dozen worden eerst helemaal doorgeploegd voordat ik ga bepalen waar alles moet worden opgeborgen! En kijk eens wat een leuke dingen ik ben tegen gekomen:


Een beeldschoon kleedje met prachtige handgekloste kant en jammer genoeg niet zo duidelijk zichtbaar een prachtige zwarte knoop versierd met kant! Een stukje stof versierd met kleine kraaltjes en ook dat rechtse bandje is zo opgesmukt!


Twee van de lappen stof heb ik ook weer even tevoorschijn gehaald, kreeg ineens een idee voor de Toile de jouy stof! Want het is een heel dikke stof en die lijkt mij prima geschikt voor kussentjes op het witte tuinstel:


Dus als ik een dezer dagen in Dordt ben even op de Voorstraat bij de polyether winkel wat ronde kussentjes op de kop zien te tikken! 
Over de beige stof heb ik een vraag, denken jullie dat het een lopertje voor op tafel is of lijkt het meer op een mangeldoek? Heb nog meer van deze zware stoffen gekregen en weet eigenlijk niet wat ik ervan moet maken, maar ach dat komt vast nog wel en ze eten geen brood!

Fijne dag!