woensdag 24 september 2014

Moest aan haar denken!

Gisteren eindelijk tijd om reacties te lezen en zag er toen één van Balsemien en ja toen ik dat las wist ik het weer: Zij is ook gek op serviesgoed! Nu ik heb die tic dus ook en toen ik bij haar servies aanklikte en eens bekeek wat zij allemaal voor moois in haar kasten heeft staan, kreeg ik meteen zin om te gaan shoppen! Nee geen Emma Bridgewater (heb er 5 mokken van en dat is voorlopig genoeg) en ook geen Bunzlau (de winkel gaat hier donderdag pas weer open), maar lekker even neuzen bij de Kringloop! Nu daar vond ik weer genoeg van mijn gading, het begon met deze 5 eierdopjes:


Ja toen ik deze kippetjes vond, moest ik vanzelf weer aan haar denken! Daarna vond ik deze schaal:
Grof en ambachtelijk gemaakt aardewerk in blauw en wit, maar kijk eens naar de binnenkant:


Daar zijn twee viseters als wij zijn, natuurlijk helemaal verguld mee! Past toch geweldig op de tafel als deze schaal weer eens met heerlijke eten is gevuld door mijn DH:


En dan witte wijn met ijsklontjes erin in deze kan en onze maaltijd kan niet meer stuk!

De grote schaal vond ik jaren geleden in een tuincentrum en het kannetje hierboven heb ik volgens mij op een Belgische rommelmarkt op de kop getikt! Vooral de laatste twee krijgen straks een mooi plekje in de nieuwe keuken! De nieuwe aanwinsten moeten nog even wachten tot ik weet wat er allemaal voor moois in deze bak zit:


Heb die krant rechts even open gemaakt en kijk eens wat daar uitkwam:
 Hoe cool is die! DH vanavond even vragen of hij het deksel kan restaureren en dan moet alles wel voorzichtig worden afgewassen, het natuurlijk niet vaatwasmachinebestendig, maar dat heb ik er wel voor over! Vandaag toch de rest ook maar eens gaan bekijken!

Fijne dag!