zaterdag 26 november 2011

Gisteren ....

Gisteren weer naar Cora geweest, het was weer tijd voor onze les over de Amish poppen en dat was ik eigenlijk helemaal vergeten! Maar gelukkig hoeven we niets mee te nemen, we krijgen alleen een duidelijke uitleg hoe een en ander gemaakt moet worden.
Maar kijk eens even mee, hoe prachtig de moederpop van Ria is geworden? Deze krijgt nog sokken (die worden al gebreid) en schoentjes aan, maar de grote klus is geklaard:


De linten van het witte ondermutsje hangen er los onderuit, dat is niet zichtbaar verder, maar zit er dus wel onder!
Nadat iedereen deze prachtige pop had bewonderd kregen we deze keer uitleg over de kleding van de man en de jongen. Zo leuk om die te zien, de broek met de klep en bretels, het vestje en de jas die beiden sluiten met haken en ogen:


Juf Ria moest heel wat vragen beantwoorden en wat is het dan fijn om een kant en klaar voorbeeld even in handen te kunnen houden, want dat maakt het een stuk duidelijker!

Zo heb ik ook nog even de bovenmuts van de moederpop opgepakt en goed bekeken, mocht het lukken, dan maak ik volgende week de kleding voor haar. Maar nu even rustig aan, zal wel zien waar het schip strandt!
De letter voor vandaag is de J, gelukkig een niet zo ingewikkelde letter! Omdat er nogal vaak gevraagd werd hoe ik de letters gereed maakte voor de letterbak, hier zie je wat je er voor nodig hebt: Borduurstof (32 draads), garen natuurlijk, tussenvulling (restjes zijn prima!), dun karton (achterkanten van schrijfblokken, in ieder geval soepel karton!) Plak de tussenvulling met een klein beetje boekbinderslijm op het karton, goed laten drogen en dan vouw je de borduurstof (32 draads) erom heen en zet het aan de achterkant vast met plakband, dat is alles!


Snij het karton ietsje kleiner dan het vakje en dan past het er precies, in valt het er dan toch nog uit, dan even vastzetten met dubbelzijdig plakband. Letters die eigenlijk iets te breed zijn voor hun vakje kun je er door het karton iets te buigen toch inzetten, zie de grote A en J in de vorige logjes. Zo dat was het voor nu, allemaal : Een fijne dag!