vrijdag 11 oktober 2013

Dingen van de donderdag!

Begonnen met een wandeling met Tara die daarna drijfnat van de regendruppels die nog op de struiken lagen thuis kwam, na een forse afdroogbeurt weer een tukje ging doen in haar bench, terwijl ik naar het zwembad ging en al was ik nog te moe om mee te doen met de oefeningen, ik wel heerlijk een uur lang baantjes heb getrokken. Thuis eindelijk tijd gevonden om lekker in het nieuwe boek te neuzen en dit werd mijn eerste keuze:


Maar toen ik de aanwijzingen las, kwam ik tot de conclusie dat ik dan Jeffitex nodig had, dus even bellen met Naaldwijk!
Quilthoeve met Ingrid! Hallo met Lida, Ingrid weet jij wat Jeffitex is en verkoop je het ook? Ja hoor ik heb het op voorraad! Oh dan kom ik er meteen aan! ( Niet jaloers worden hoor, maar ja het is ook zo lekker dichtbij!) Dus ik stap in de auto en tien minuutjes later stap ik de hoeve binnen en daar komt de rol Jeffitex op tafel! En laat het nu het zelfde spul zijn waar ik jaren geleden eens een broodmandje van heb gemaakt! Dus na nog wat neuzen en nog wat kleine dingetjes aangeschaft te hebben keer ik met deze rol weer terug naar huis:


Ik kan dus aan de slag, maar ik heb besloten eerst verder te werken aan mijn quilt en gisteren heb ik de volgende te quilten delen voorbereid! Ik begon met dit doosje als maat te gebruiken:


Ik kreeg het al weer een paar jaar geleden bij een Kerstruil van Miranda en het was precies de juiste maat! Ik tekende de omtrek over op een velletje fotopapier, knipte het uit, vouwde het in vieren en gaf met een pen de vouwen precies aan! Fotopapier is soepel genoeg om te vouwen en stevig genoeg om als mal te gebruiken:

 
Daarna met een stift de cirkels op de stof overgebracht:


Ik weet dat sommigen bang zijn dat de stift op den duur de stof zal aantasten, maar aangezien de tekeningen van de borduurtjes ook met deze stift zijn overgetrokken op de crème ondergrond maakt het niet meer uit of ik deze nog een keer gebruik en het zal mijn tijd wel duren!

's Avonds begonnen met mijn steekjes en straks op de bee (deze keer bij Geertje) zal ik er nog meer op gaan zetten.

Fijne dag!

16 opmerkingen:

feltfree på Åsly zei

WAt een leuk tasje ga je maken. Echt een superpatroon. Ik weet dat mijn moeder vroeger een soort make up tasje in die vorm had. Dat wordt googelen naar een patroon.
Lieve groet Frederika

Rennie zei

Gaaf om te lezen hoe jij het fotopapier gebruikt en bedankt voor de tip dat ze die vulling bij De Quilthoeve verkopen. Zal er ook eens naar kijken als ik er ben.

Ans zei

Wat ben je toch een bezige Bij! Leuke plaatjes komen er weer langs van mooi handwerk!

GRANNY'S HOUSE zei

Is weer een ontzettend leuk projectje.

Groetjes
Ines

Marijke zei

Ha Lida,
zat net bij Rennie te kijken naar je poppenhuis en ben bij jou terug in de tijd geweest met jouw prachtige poppenhuis, laat je nog eens een kamertje zien? Dat zou ik erg leuk vinden nu ik ook een 3e hands poppenhuis heb gekocht!
groetjes van Marijke
www.thuis-in-het-klein.blogspot.nl

Jet en Zus zei

Ha Lida,

Wat een mooi boek heb je gescoord! Bij de Quilthoeve????
Ben benieuwd hoe het gaat worden, het is echt het weer om lekker met lapjes bezig te zijn.

Groetjes Anita

Annie Kingma.Bonnema zei

Leuk tasje lijkt het te wordenen.
Zeker makkelijk zo dicht bij de quilt winkel te wonen
Groetnis Annie

Ageeth Dorsman zei

Geweldig, dat boek over de tasjes (zag het net bij Rennie op de blog) en
ben heel benieuwd hoe je eerste tasje
uit dit boek eruit gaat zien! En Jeffitex, daar heb ik ook nog nooit van gehoord, maar nu weet ik tenminste wat het is en waar het te koop is. Enne... hoe nat was Tara vandaag na de uitlaatbeurt (Lotus was
heeeeeeel nat).
Fijn weekend en groetjes van Ageeth

Evelyne zei

Heerlijk om zo dichtbij de quiltwinkel te wonen, of misschien ook wel gevaarlijk!!
Leuk project heb je uitgezocht om te maken.

Fijn weekend en groetjes, Evelyne

carina zei

Jeffitex zo even googelen wat dat nu weer precies is. Kijk da is dus weer zo fijn van dat bloggen zo pik je weer wat nieuws op om ooit eens in te zetten. Fijn weekend

Yvonne zei

Mooi boek Lida, je kan heerlijk aan de slag nu met je beugeltjes!

Marga (MarPie) zei

Allemaal mooi en wat een leuke kleur is de nieuwe auto.
Ga je van de quit in de auto een quiltpillow maken?
Tara zal nu wel vaker een natte vacht hebben, het is nu echt herfst weer.

groetjes,
Marga♥

Wietskes Quilts zei

Leuk, Lida, ik wist eigenlijk niet van poppenhuis
Ik heb een stukje van je interieur gezien, leuk en super gezellig!!!

Guusje, zei

Wat een mooie boek. Veel plezier met quilten van je quilt.

josé zei

Heerlijk boek Lida. Leuk om je beugels te gebruiken met deze mooie voorbeelden geweldig.

Groetjes aan GEERTJE fijne tijd bij haar.

Chris zei

Dat Jeffitex is voor versteviging? Ziet er goed uit, net als je malletje dat je gemaakt hebt. Soms moet je gewoon alledaagse dingen gebruiken.