dinsdag 11 juli 2017

Steekjes en een nieuwe huisgenoot!

Al weken wilde ik wat kleine dingen maken, maar eerst moest de engelenlap af en de afgelopen week heb ik dus lekker gewerkt aan wat kleine dingetjes, heerlijk een affo in één dag!

Maar het eerste wat ik maakte was geen ééndags werkje maar het werd echt heel gaaf:


Nu kwam ik echt één draadje te kort om nog maar achttien steekjes te zetten, heb het garen besteld bij Liezbeth dus dat zal vandaag of morgen wel in de bus vallen en dan kan ik het kussentje helemaal afwerken!

Daarna begonnen aan een sneeuwman! Gelukkig geen echte want die zou het in deze warme dagen niet lang uithouden, maar één van de serie koude mannen waar ik al eerder er drie van maakte en als ornamentje afwerkte:


Hij moet nog wel een neus krijgen, maar die doe ik er pas op als ik de andere twee ook af heb en ze ga afwerken, ben bang dat ze er anders al af liggen voor ik de andere klaar heb, dus daar ga ik de komende dagen aan werken!

En dan nu onze nieuwe huisgenoot! 
Kijk eens wat een schatje:


Ons vorige stinkdiertje heette Gucci en om in dezelfde traditie te blijven vond een van de buren dat deze dan maar Chanel moest heten, maar wij hebben haar Coco genoemd naar Coco Chanel! Het is de eerste keer dat we deze kleur hebben de vorige waren allemaal zwart-wit.

Gisteren het hok nog even aangepast samen met DH, het is zo'n klein beestje dat het gaas waarschijnlijk te groot mazig was en we willen dit dotje echt niet kwijt! Zo en nu ga ik even de dierenarts bellen, want ze zal moeten worden gechipt en even worden gecontroleerd!


En terwijl DH nog wat dingen aan het aanpassen is aan het hok en ik dit berichtje zit te schrijven, zit ze lekker te knabbelen en verstopt ze zich onder de hoekkast! Ik zal jullie nog wel vaker laten meegenieten van Coco haar capriolen!

Ik wens jullie nog een :

Fijne dag!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Een stinkdier is toch geen huisdier?
Staat op de lijst voor beschermde diersoorten.

Gr Jan

feltfree på Åsly zei

Wat een mooie steekjes heb je weer gezet.
Veel plezier met je nieuwe huisgenoot.
Ziet er lief uit.

Groetjes Frederika

Lida zei

Ja hoor wij hebben ze al meer dan 20 jaar en die lijst is afgewezen, dus niet illegaal en deze is hier gefokt.

Guusje, zei

Wat leuk de koude karel net als je andere werk en Coco die zoet eruit als een dotje.

Conny's-blog zei

Wat een schattig beestje zeg, wist niet dat je stil kdiertjes als huisdieren kan houden.
Wij hebben zelf wel eens een ratje gehad ook een lief diertje was dat. Veel plezier van je nieuwe huisvriendje .............liefs.conny

Truus zei

Mooi borduurwerk maak je nu na je engelenlap.
Coco ziet er lief uit en een mooie foto van jou.
Gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Jeanny zei

Haha, bijzonder hoor een stinkdiertje als huisdier😊