vrijdag 20 mei 2016

Laatste verslag Londen!

Bij Covent Garden was het zo druk, dat het bijna niet mogelijk was om foto's te maken en met veel moeite kon ik deze twee foto's maken van een speelgoedkraam waar prachtig houten speelgoed werd aangeboden:


Zowel de houten trekdieren als de leuke draaimolens hieronder werden door een en dezelfde man gemaakt en waren echt prachtig van kwaliteit, jammer dat ik nu geen kleine kinderen om te vertroetelen heb!


Na ons bezoek aan Covent Garden waren we al aardig versleten en dus gingen we terug naar het hotel en nadat we de dag ervoor deftig uit eten waren geweest gingen we nu voor Fish & chips in het hotel restaurant, zo lekker op zijn Engels klaar gemaakt!

Op Zondag toch weer redelijk bijtijds uit bed en na het ontbijt was ons eerste doel Kings Cross station en dan wel heel speciaal Perron 9 3/4 !


De echte Harry Potter fans weten wel waarom! Wij gingen eerst de winkel in om lekker rond te neuzen:


Unieke uitgaven lagen daar en mijn dochter en kleinzoon sloegen dus wel hun slag, maar ik vond bovenstaand boek zo zwaar en om daar nog een hele dag mee rond te sjouwen, dat zag ik niet zitten, dus heb ik het ISBN nummer opgeslagen en ga ik het van huis uit bestellen als aandenken!


Te gek zijn de spullen in de winkel die niet voor de verkoop zijn bedoeld zoals al de schitterende vogelkooien van de uilen!


Alle vier de delen van Hogswarts (zoals de school in Engelstalige boeken heet) waren goed vertegenwoordigd en je kon niet alleen de boeken en magie spullen kopen, maar ook truien en sjaals etc.


Nu de twee hieronder waren maar wat blij met hun buit:


Voor het fotomoment stond een rij van meer dan een uur en dat vonden wij te lang, maar dat het een succes was, was maar al te duidelijk, tieners volwassenen, iedereen wilde met het karretje op de foto!


Ondertussen zijn zowel mijn dochter als ik helemaal weg van de heerlijke koffie van Starbucks, vooral de nieuwste smaken zijn heerlijk! Mijn kleinzoon heeft ons er echt verslingerd aan gemaakt! LOL!


Ja je moet op zulke dagen maar niet aan de lijn denken en maar hopen dat je de extra's ervan afloopt!


Ook nog even rond gekeken in het echte Kings Cross station, wat een schitterend gebouw!


Na Perron 9 3/4 splitsten onze wegen zich, kleinzoon wilde graag naar het Imperial War museum en eigenlijk wilde wij naar het Victoria en Albert museum, maar helaas, mijn voeten protesteerden tegen nog een hele dag lopen en dus gingen we met de tube naar Victoria station:


Wat gaan die treinen hard en wat ben je lekker snel op je bestemming, al moet ik zeggen dat ik iedere keer weer blij was om uit te mogen stappen, want het is wel erg benauwd beneden onder de grond!


Al wandelend van Victoria station naar het Embankment kwamen we langs een broodjeszaak waar we lunchten en in gesprek kwamen met een oude veteraan, duidelijk herkenbaar aan zijn  rode jas. Natuurlijk werd er gesproken over Brexit en de voor en nadelen van de EEG, maar hij was oprecht geïnteresseerd in onze mening en vroeg honderd uit en later liep hij met ons mee naar de Westminster Cathedral waar hij als vrijwilliger werkte en wilde met ons op de foto:


Wat wij natuurlijk met veel plezier deden! Maar zijn aanbod om ons rond te leiden in de kathedraal hebben we maar afgeslagen, onze voeten waren echt aan rust toe en wat kun je dan beter doen dan lekker in een dubbeldekker te gaan zitten en je rond te laten rijden:


En dus genoten we van een prima uitzicht boven in de bus van de Houses of Parlement!


Met natuurlijk de Big Ben!


De Londen Eye! Nee we zijn er niet in geweest, we hebben allebei niets met hoogtes!


Het monument voor de slachtoffers van de grote brand van Londen!


Het hoogste gebouw van Europa hierboven, met bovenin vier platforms waar je volgens zeggen een schitterend uitzicht over Londen hebt!


De Tower Bridge waar we eerst vanuit de verte naar keken en er even later over heen en onderdoor reden!
Dan de Tower van Londen:
En tenslotte nog deze foto gemaakt van de O meridiaan! Jaren geleden maakte ik een foto toen ik in Finland op de poolcirkel stond en nu kon ik deze (die vlak bij ons hotel liep) niet overslaan!


Zo dit was nu echt de laatste foto van Londen, jullie hebben nu alleen nog een plaatje van mijn lapjes te goed, maar die komen binnenkort wel een keer voorbij!

Nu de boel klaarzetten voor de bee straks en nog even een appeltaart in de oven zetten!

Fijne dag!

5 opmerkingen:

Truus zei

Leuk Lida om dit allemaal weer terug te zien na zoveel jaar.
Het schip van mijn vader lag altijd vlakbij de Towerbridge maar dat is daar heel erg veranderd sinds die tijd. En in het Greenwichpark hebben we ook op de 0 meridiaanlijn gestaan. Hebben jullie ook azijn over de chips bij de fish and chips gehad? Wij riepen altijd dat dat niet hoefde want het is vreselijk!
Gezellige Bee vandaag
groetjes, Truus uit Drenthe

Gert zei

Wat heerlijk om je verslagen over Londen te lezen, zoveel bekende plekjes komen voorbij. Ik ben/wij zijn echt verliefd geworden op deze stad, dus er over lezen is altijd leuk.

Cisca Heiden van der zei

Wat een heerlijk weekend in dat mooie Londen, ik heb veel bekende plekjes gezien. Ik kan me voorstellen, dat jullie versleten waren, wat hebben jullie veel gedaan in een paar dagen!
Knuffel, Cisca

Berbel Beseke zei

Dank je wel dat ik even mee mocht reizen ;)

Gerard zei

Ik wil ook weer naar Londen...
Maar de 0-meridiaan loopt op enkele kilometers van ons huis vandaan. Menig keer zijn we die overgestoken! Eigenlijk hoort onze streek bij de Engelse tijd, maar dat is te lastig voor een land om meerdere tijdzones te hebben, dus zijn we een uur vroeger dan wat zou horen op en nabij de 0-meridiaan!