vrijdag 28 maart 2014

Nostalgie!

Nostalgie is het onderwerp van vandaag en ik denk dat het met weemoed terugdenken aan vroeger niet echt in mijn woordenboek voorkomt, maar er zijn heus wel dingen die ik nog eens zou willen meemaken, maar die zijn nu eenmaal niet mogelijk! Voorbeeld, mijn meiden in mijn armen houden als baby's, nu dat zal niet lukken of ze nog eens kleden in zelf gemaakte jurkjes ... ehhh ben bang dat vooral de oudste daar geen trek in heeft, heb haar al bijna dertig jaar niet meer in een jurk gezien! De jongste maakt zelf kleding en heeft een totaal andere smaak dan ik dus die trapt er ook niet in!

Maar ik zou ook nog wel eens door mijn ouderlijk huis willen lopen, de geur van vroeger opsnuiven, ook niet meer mogelijk want het hele huis is door de aannemer onder handen genomen, er is een nieuwe keuken en badkamer en verder is alles echt spierwit geverfd! Zelfs de eiken voordeur is aan de binnenkant wit gemaakt!
Alle planten zijn uit de voortuin gehaald, ook die mooie Hortensia is gesneuveld en ook het glas in lood hangertje voor het raam is weg, hangt nu op mamma's kamer, gelukkig is het glas in lood wel in de gevel gebleven!

Nu dan maar iets anders wat te denken van dit:Niet erg duidelijk maar hier sta ik samen met mijn drie oudere broers, een onbezorgde jeugdfoto van vroeger, nu als dat geen nostalgie is!

Fijne dag!

14 opmerkingen:

Wietskes Quilts zei

Heerlijk blogje Lida en het geeft precies weer wat heel veel van ons voelen!!!!
leuk!
groetjes
Wietske

Anoniem zei

Oh, zooo herkenbaar!!! Gelukkig heeft mijn vader toen onze kids klein waren er wat filmpjes van gemaakt, wat ik toen onzin vond maar waar ik nu ontzettend blij mee ben! Maar ook ik zou graag nog eens terug willen naar die tijd :)! Fijne dag!!

feltfree på Åsly zei

Ach wat een leuke foto. Even nagenieten van de tijd dat je je geen zorgen hoefde te maken

Heleni van Til zei

Wat een enige foto van vroeger Lida. Zulke foto's heb ik ook van mijn broertje en mij. Zo leuk om het weer eens te zien. Dan komen vanzelf allerlei herinneringen.
Wat is de tijd omgevlogen hè.

Jessie zei

Hoe ouder je wordt, hoe meer herinneringen er naar boven komen die je wilt delen met mensen van vroeger die je dierbaar zijn!

Johanna Zweden zei

Ik lees alles , maar ik wil ook even een berichtje achter laten, maar dat is dan een standaard bericht, om toch even te laten weten dat ik geweest ben...Het neemt zoveel tijd in beslag ,om overal een opmerking achter te laten, en wil graag bij iedereen langs komen, en niet alleen een stille lezer te zijn, dat ik het zo even doe.
Fijn weekeinden groetjes Joke

Anoniem zei

Wat een mooie foto Lida!
En dezelfde gevoelen heb ik voor het huis van mijn grootouders, wat ook helemaal veranderd is.

Lieve groet,
Gerry

Ageeth Dorsman zei

Wat een heerlijke blogpost en wat een geweldige foto van jou met je broers!
En je ouderlijk huis, dat vind ik ook een plaatje...(en heel erg zonde van die prachtige, grote hortensia).
Groetjes van Ageeth

Anoniem zei

Eigenlijk moet je niet terug gaan naar je ouderlijk huis als er iemand anders in woont.Meestal word je er niet vrolijk van.
En ja,vroeger....toen we nog onbezorgd mochten zijn...
Leuke foto van jullie van vroeger.
zonnig weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Marijke zei

Leuk die oude foto!
Wat geweest is is geweest maar herinneringen neem je altijd mee!
Fijn zonnig weekend,
groetjes van Marijke

AnitaS zei

Een heel herkenbaar verhaal. De tijd staat niet stil en dat is maar goed ook. Leuke foto.

nieneke nia zei

Heel herkenbaar verhaal ...
vooral voor de gene die niet meer in nederland wonen..
Leuke foto's
ik wens je een fijn weekend !!!

Judith zei

Herkenbaar Lida, nog even terug.......... Gelukkig komen er ook weer steeds leuke, fijne, gelukkige, bijzondere momenten op ons pad! Fijn weekend

Audry zei

Hoi mam,
Die oudste dochter van jou heeft nog een hele mooie jurk van jouw hand gedragen hoor. Een witte met lila bloemen, weet je nog.... En dat is zeker minder dan 30 jaar geleden ;)
En ik heb er zelfs aan zitten denken om een maxi rok te kopen, zo eentje tot aan je enkels, maar ik wil hem in donkerblauw en ze hadden hem alleen maar in het wit en wit en ik zijn geen beste vriendjes!!! Zeker niet met die 2 mormeltjes van ons. Wit op de eiken deur?? Opa zou er heel wat van zeggen en geen woord goeds!!

Kuskus, Audry