vrijdag 5 april 2013

Als ik kon ......

BREIEN en dan bedoel ik echt breien, dan wist ik het wel! Want helaas van inbreien heb ik geen kaas gegeten en met een rondbreinaald heb ik nog nooit gewerkt, maar gisteren zag ik bij haar dat zij haar schitterende omslagdoek af had en ik was er meteen weg van, ik googlede de naam en vond toen dit exemplaar:

undefinedMeiden is hij niet geweldig??? Ik ben er helemaal weg van en wat zou ik die graag breien, maar ik ben bang dat de wol in een hoekje zou belanden en daar is hij toch echt te kostbaar voor! Maar al die schattige schaapjes, als rasechte Dordtse schapenkop is het heel moeilijk om die te weerstaan, ik ben nu eenmaal een beetje (erg) schaap verslaafd!

Maar hé Lied had jij niet nog ergens een patroon met toebehoren liggen van een tweede schapen quiltje??? Ehhh, ja erg hè, zal ik dat maar eens tevoorschijn halen en daar even tussendoor aan gaan werken, dan kunnen de mandjes even rustig liggen tot ik er helemaal uit ben, want van dat geschuif wordt ik dus echt tureluurs!

Oh en toen ik even een foto zocht op het internet, kwam ik nog een quiltje uit deze serie tegen dat ook al heel lang hier in huis op afwerken ligt te wachten! Kennen jullie dat met die twee varkentjes? Wel daar ben ik ruim drie jaar geleden aan begonnen, dus dat zou ook wel eens de laatste steekjes mogen krijgen!

Dus wat heb ik gistermiddag gedaan nadat ik naar de kapper was geweest en mijn haren lekker kort had laten wieken? Juist ik ben aan de slag gegaan met de varkentjes en daar de beestjes al aardig ver zijn ben ik met het zonnetje begonnen!


Moet nog wel het neusje van de kleine erop zetten, maar daar moet ik echt even voor naar donkerrood garen gaan snuffelen en dan komt links nog een maïs plant en dan kan ik de siersteken aan brengen en de boel gaan dubbelen!
En verder ben ik ijverig aan het schuiven geweest en ik geloof dat ik nu aardig in de richting kom met mijn mandjes, vandaag weer een foto nemen en weer even kijken of het bevalt! Dat is een heel gave tip om te zien of de balans goed is, bedankt!

Fijne dag!


31 opmerkingen:

Sonja Meurs zei

Wat een leuk quiltje met die varkentjes, zo gaaf! En dat vind je dan zomaar ergens in een kast, haha, dat klinkt mij heel bekend in de oren. Gelukkig raakt alles ooit wel een keer af op deze manier. Veel succes met het wassen van dit varkentje ;)
Fijne dag, liefs, Sonja

Martine zei

Ik brei heel graag maar dit is me ook te moeilijk.
Leuk dat schapenquiltje.

Quibi zei

Wat een leuke varkentjes!! Ja, inbreien is ook niet aan mij besteed helaas :(

Judith zei

Twee zielen een gedachte! Ik zou ook gelijk beginnen met mijn eigen sjaal! Te leuk, te mooi, maar helaas..... Je varkentjes zijn ook schattig, fijn weekend

Ans zei

Gelukkig is je dipdag weer voorbij. Wat een schattige varkentjes zijn dat. Ook het breiwerk is erg leuk, kan je die schapen er niet opmazen? Dat is makkelijker dan inbreien.

GRANNY'S HOUSE zei

Die sjaal zou ik ook graag willen breien, maar ik kan het niet meer en de wol is mij veel te duur, maar quilten is ook leuk ;-)
Leuke schaapjes ga je weer maken en die varkentjes worden geweldig!!!

Groetjes
Ines

yvonne zei

O wat een mooi breiwerk!!
en die varkentjes zijn schattig!!

AnitaS zei

Wat een leuk quiltje met die varkentjes. Past helemaal bij mij (i.v.m. mijn achternaam). Succes met je mandjes en een fijne dag.

Monica zei

Wat een schatjes die varkentjes! Ik ben ook niet meer zo voor het breien, maar dit ziet er wel schitterend zijn.

Wietskes Quilts zei

Nou ja zeg, jij bent niet alleen van de schapen maar toch ook van de sneeuwmannen? waar ben jij eigenlijk niet van? Jij vindt zoveel leuk en dat inspireert enorm dat kan ik je wel vertellen.
Die varkentjes had ik nog nooit gezien maar ja ik loop ook nog niet zo lang mee in blogland. Wat een snoepjes en dan in blauw. echt schattig hoor.
Veel plezier
liefs
Wietske

carina zei

Ja die schaapjes vind ik ook helemaal top maar je varkentjes zijn ook niet te versmaden! Groet Carina

carine zei

hei Lida, mooi quiltje met je varkentjes en schaapjesquiltje mag er best wezen. De sjaal, tjonge een mooi exemplaar maar veel breiwerk hoor met tekeningen erin. Nog een fijne quiltjesdag en hele dikke knuffel uit het Brugse......Carine

Terray zei

Maar breien kan je toch ook leren, net zoals je quilten heb geleerd.

Ik kon niet haken,maar heb een workshop gedaan en nu....nu haak ik een heuse granny stripes plaid.

Groetjes
Tertia

Elly zei

Die omslagdoek is het einde. Maar ik brei wel maar inbreien heb ik ook nog nooit gedaan. Je varkentjes zijn heel erg schattig. Nu ik jou blog zit te lezen bedenk ik me dat ik ook nog een aantal dingen heb liggen die afgemaakt moeten worden, ga maar eens een keertje kijken in mijn kast. Fijn weekend

Heleen Kok zei

Geweldige sjaal! Prachtig patroon! Maar gelukkig kunnen andere schaapjes jou ook blij maken.

Ann verstreken zei

Oooh die varkentjes! Wat zijn ze schattig !
Groetjes,
Ann
X

Gerard zei

Wat een leuke varkentjes! Zijn schapen ineens helemaal "in"? Vorige jaar zagen we een prachtige trui in ngeland in de etalage hangen met schitterend ingebreide schapen. Jammer dat het heel erg duur was, maar wel héél mooi.

Lupineke zei

Jaa, geweldig he, die sjaal! Maar inderdaad wel een hele klus, daar zou zelfs ik niet zomaar aan beginnen! Hij wordt nl in het rond gebreid met een knipbies in het midden. Als je dan klaar bent met breien moet je die bies doorknippen en verder afwerken... Veel plezier met je eigen beestenboel, ze zijn schattig!!

Ageeth Dorsman zei

Wat een pracht van een omslagdoek laat
je zien. Ik kan een beetje breien, maar ik denk, dat dit patroon echt te
hoog gegrepen is voor mij. Je biggen-
applicatie is geweldig leuk!
Groetjes van Ageeth

Auckje zei

Je woont toch niet te ver weg van mij? Ik wil je met alle liefde dat inbreien leren. Het is zo simpel! Kijk ook maar eens op de site van www.virtualyarns.com Daar staan ook prachtig ingebreide vesten en nog meer. Laat maar weten of je in mijn 'lesje' geinteresseerd bent. Groet, Auckje van der Leij

sylvia zei

ja, prachtige omslagdoek!!
jij hebt de schaapjes zo, ik heb ze op elkaar in een quiltje: top klaar, maar tja.....dan ligt het!!
je biggen zijn leuk!! Blauw van de kou??...;)
fijn weekend, liefs, Syl

feltfree på Åsly zei

Echt een prachtsjaal.
Dat is wel heel verleidelijk.
De varkentjes zien er ook heel schattig uit.
Ben benieuwd hoe de mandjes nu geplaatst worden. Spannend hoor.
Succes. Frederika

Cisca zei

Ik heb heel wat truien met ingebreide figuren gebreid, maar ik kan het helaas niet meer met mijn arm. Wel wil ik eens gaan proberen om iets klein te breien, want al die haak- en breidingen die ik zie....
dan gaat het wel kriebelen. En die omslagdoek is mooi, zeg, met al die schaapjes.
En die andere schaapjes ook, die moet je echt eens gaan maken, ze zijn zo lief.
Ik ben benieuwd naar je mandjes!

Knuffel, Cisca

Chris zei

Ik ben net als jij wat dat breien betreft. Kan het wel een beetje hoor, maar zoiets! Nee! Maar hij is prachtig.
Geef maar maar zo'n quiltje van die lammetjes of die varkens. Enig!! Goed dat die varkentjes weer gaat 'wassen'.

Corina zei

Pas maar op, dat breien is lang niet zo moeilijk als het lijkt en wel super verslavend!
Leuke varkentjes!

Rian zei

Wat een geweldige omslagdoek. Die zouden ze in Nieuwpoort bij de Schapekop moeten zien.....
Is een breicursus niet iets voor je?

Carin zei

Waarom brei je het vest dan niet zonder de schaapjes en maast die er later op ??? Net zo makkelijk als je niet kunt inbreien (terwijl dat echt niet moeilijk is hoor).

Anita - Vlijtige Handjes zei

Ik brei altijd met een rondbreinaald het werkt heerlijk voor de schouders. Op de site van Drops staat een tutorial en Wieke heeft ook een link. Hij is echt heel gaaf!!! Ja en de kleine quitles....Top!

marijna zei

Mooi he, zo'n omslag doek! Wel een hoop werk.

Anoniem zei

Lida! does that shawl really have sheep allllll over it? I just love it and the mini quilt pattern. The patchwork pigs are so cute....oh I do have to learn how to knit colour work (now that I have a book on how to I have not excuse not to) I would love to knit myself that shawl, I can see myself spinning while wearing it. I like to take my spinning wheel outside and listen to the wind and the birds....oh I have so much more I want to do and learn, my job gets in the way of my real life ;) have a great weekend. Tks for your comments I really enjoy reading them.

Anja.M zei

Oh wat schattig die varkentjes.
Breien is aan mij ook niet besteed maar deze is wel heel erg mooi.
Quilt groetjes Anja.