vrijdag 26 april 2013

Zo´n heel gewone voorjaarsdag!



Gisteren eigenlijk heel gewone voorjaarsdag, ´s morgens de ramen gezeemd en de gordijnen gewassen en ´s middags gezwommen en om een uur of half vier lekker buiten in de zon voor wat steekjes en dan roept de buurman.
Hij mocht gisteren voor het eerst op bezoek bij zijn geliefde vrouw die een week geleden met spoed werd opgenomen. Dementie heet haar ziekte en wat was ze al ver heen, twee weken geleden zat ze hier nog aan tafel en speelde als een kind met haar eten, droeg vuile kleding (wilde geen mooie kleren meer aan) en ongewassen haren, een vrouw die er vroeger altijd prachtig verzorgd uitzag om door een ringetje te halen en nu was hij bij haar geweest! Daar was haar haar verzorgd en had ze weer haar mooie kleding aan en ze zag er zo mooi uit, de man was zo blij dat ze er zo goed uitzag, maar wat was het moeilijk om weg te gaan en haar achter te laten, hij luchtte zijn hart eerst tegen mij, toen tegen de andere buren en later nog eens tegen DP toen hij gezellig hier een vorkje mee prikte. Wat we gingen eten vroeg hij toen ik hem uitnodigde! Gekookte aardappeltjes? Ja hoor met verse boontjes en een gehaktballetje, zijn gezicht straalde, oh wat zou dat heerlijk zijn en ja hij smulde, al jaren niet meer zo lekker gegeten, zei hij!
En terwijl we na het eten nog even samen buiten zaten prikte ik nog wat steekjes en nu is mijn bovenrand ook al bijna klaar:




Ik heb vanmorgen een probleem met het uploaden van mijn foto´s en heb deze er met kopiëren op kunnen zetten, hoop dat jullie er geen last van hebben!

Zo snel aan de slag en de boel glad maken, straks weer gezellig naar de bee, want daar zal ik de komende drie weken niet aan toe komen! Volgende week naar de beurs en de week erop ga ik op vakantie!

Fijne dag!