dinsdag 10 januari 2012

Steekjes en...

Gisteren toch begonnen aan die nieuwe pop, had er zo'n zin in en deze hele grote had ik nog niet eerder gemaakt, dus niks te strijken (dat wacht maar een daagje!) en snel patroon over getrokken en de stof bij elkaar gezocht en toen de schaar erin, kijk dit is het resultaat van de kleding, ben nog wel aan het kijken wat er allemaal aan lint en kant op moet komen en de broek moet nog worden genaaid!



en dit van de pop tot nu toe, die moet dus ook nog helemaal genaaid worden! In de volle lengte meet deze wel ruim 65 cm.!! Gaaf hè! Ik ben vast van plan er nog minstens twee te maken, maar wel in een andere kleur lijfstof, vind deze Tilda stof toch iets te bleek en dan wel met jurken aan, want het moeten heel andere poppen worden!



Oh en als jullie dachten dat ik al mijn dozen al zo'n beetje had geshowd, ehhhhhh nee dus, hier laat ik er weer een paar zien! Deze is niet de mooiste die ik heb, maar erin zitten een heel stel mooie AA's en dus een heel dierbare inhoud gemaakt door mede quiltsters! Omdat ik ze ook wel eens wil bekijken hang ik er zo nu en dan een op mijn prikbord, nu hangt deze er! Samen met andere dingen die mij dierbaar zijn, zoals het schattige borduurwerkje van Jessie, dat gedurende de verbouwing boven hangt om te voorkomen dat het vuil wordt, maar ook een engeltje dat ik van Chris kreeg en de hartjes van de hartenruil.


En dan de oudste doos uit mijn verzameling, Oud Hollands snijwerk:


Deze kreeg ik als meisje van een jaar of zes toen ik mijn eerste borduursteekjes leerde maken op de lagere school! Het was de naaidoos van mijn Oud-tante naar wie ik ben vernoemd en al die jaren sleep ik hem al met mij mee, heel wat verhuizingen zijn er ondertussen geweest, maar de doos ging steevast mee, de inhoud is niet veel bijzonders, wat kettinkjes en rommeltjes, het wordt echt tijd dat ik deze weer in ere herstel! Okay dan nog eentje voor nu, zeg nu zelf voor een liefhebber van harten is dit toch de ultieme doos!


Zo en nu weer verder met mijn steekjes en de huiselijke klusjes en vanmiddag naar Mams en jullie:
Fijne dag!