dinsdag 10 januari 2012

Steekjes en...

Gisteren toch begonnen aan die nieuwe pop, had er zo'n zin in en deze hele grote had ik nog niet eerder gemaakt, dus niks te strijken (dat wacht maar een daagje!) en snel patroon over getrokken en de stof bij elkaar gezocht en toen de schaar erin, kijk dit is het resultaat van de kleding, ben nog wel aan het kijken wat er allemaal aan lint en kant op moet komen en de broek moet nog worden genaaid!en dit van de pop tot nu toe, die moet dus ook nog helemaal genaaid worden! In de volle lengte meet deze wel ruim 65 cm.!! Gaaf hè! Ik ben vast van plan er nog minstens twee te maken, maar wel in een andere kleur lijfstof, vind deze Tilda stof toch iets te bleek en dan wel met jurken aan, want het moeten heel andere poppen worden!Oh en als jullie dachten dat ik al mijn dozen al zo'n beetje had geshowd, ehhhhhh nee dus, hier laat ik er weer een paar zien! Deze is niet de mooiste die ik heb, maar erin zitten een heel stel mooie AA's en dus een heel dierbare inhoud gemaakt door mede quiltsters! Omdat ik ze ook wel eens wil bekijken hang ik er zo nu en dan een op mijn prikbord, nu hangt deze er! Samen met andere dingen die mij dierbaar zijn, zoals het schattige borduurwerkje van Jessie, dat gedurende de verbouwing boven hangt om te voorkomen dat het vuil wordt, maar ook een engeltje dat ik van Chris kreeg en de hartjes van de hartenruil.


En dan de oudste doos uit mijn verzameling, Oud Hollands snijwerk:


Deze kreeg ik als meisje van een jaar of zes toen ik mijn eerste borduursteekjes leerde maken op de lagere school! Het was de naaidoos van mijn Oud-tante naar wie ik ben vernoemd en al die jaren sleep ik hem al met mij mee, heel wat verhuizingen zijn er ondertussen geweest, maar de doos ging steevast mee, de inhoud is niet veel bijzonders, wat kettinkjes en rommeltjes, het wordt echt tijd dat ik deze weer in ere herstel! Okay dan nog eentje voor nu, zeg nu zelf voor een liefhebber van harten is dit toch de ultieme doos!


Zo en nu weer verder met mijn steekjes en de huiselijke klusjes en vanmiddag naar Mams en jullie:
Fijne dag!

32 opmerkingen:

Sezoentje-Sonja zei

Wat heb jij toch heerlijke schatkistjes!
Oh, en die pop, daar zou ik al drie dagen mee stil zijn en jij doet dit al even op één avond, pfff, knap hoor! Ben superbeneiuwd naar het resultaat.
Fijne dag vandaag,
liefs, Sonja

Annelies zei

Veel succes met je pop. Fijne dag !

Yvonne zei

Wat zal je pop leuk worden! Kan niet anders met zo'n outfit! En doosjes....daar kan je er nooit genoeg van hebben. Af en toe even openen en genieten van de schatten die erin zitten.....heerlijk!

Jeanny zei

Wat een energie heb jij toch, heerlijk.
Erg benieuwd naar je pop in wording en weer een mooi beeld van je kistjes/dozen, vooral die laatste.... als harten liefhebber.
Fijne dag.

margaquilt zei

Wat een schattig jurkje wordt dat.
Ik vind de kleurtjes zo lief.
Groeten
Marga

Bietje zei

Hoi Lida, ik vind het iedere keer weer heel leuk als je reageert op mijn blog. En voel me echt schuldig dat ik lang niet zo vaak bij jouw wat schrijf. Maar ik geniet wel van je Tilda poppen. Ik vind ze zelf ook zo mooi. Een paar boeken heb ik. Tot nu toe alleen niet van gekomen om er een te maken. Maar dat komt wel, ooit. Tot die tijd geniet ik van jouw popppen mee.

petronella zei

IJverige bij! Zo snel kan ik niet hoor! Maar het wordt allemaal prachtig, en je dozen zijn ook mooi!

Ines Draijer zei

Geweldig al die doosjes en een pop zit ook nog in mijn hoofd, nu nog wat tijd.

Groetjes
Ines

Lupineke zei

Leuk dat je al zo ver bent met de pop, dat gaat snel! Ze zal vast heel erg leuk gaan worden. Ja, en die laatste doos is wel heel erg schattig! Maar ik vind die doos van je Oud-tante wel het meest waardevol, dat is er een die je vast nooit weg zal doen! Fijne dag, lieve groet Lupineke

Willy zei

Wat zijn die Tilda poppen toch leuk en altijd zo mooi slank. Zal heel verslavend zijn om ze te maken met verschillende outfits aan.
Het kistje van je oudtante is prachtig goed dat je die steeds weer mee verhuisde.
Groetjes

Dekenstikster zei

Succes met je pop! En wat een leuke doosjes.
Groetjes, Wilma

Cybele's patch zei

De poppenkleertjes zien er al heel leuk uit. Wat ben jij snel met je handwerkjes. Iedere dag laat je weer wat zien.
Je dozenverzxameling is geweldig. Elke doos met een verhaaltje.

AnitaS zei

Wat een leuke kleertjes heb je gemakt. En daar ligt de Tildapop die ik ook aan het maken ben. Het is toch altijd een leuk werkje en ze kunnn zo leuk ziten met de benen over elkaar. Je laat weer mooie docen zien. Fijne dag.

Monica zei

Leuk al je doosjes, en vooral als er van die mooie schatten in zitten

Balsemien zei

Mooie doosjes Lida. Die houten met snijwerk waar je de eerste borduurlapjes in bewaarde is bijzonder... Je pop wordt leuk, knap dat je aan zoiets begint, denk altijd dat ik dat niet kan!
Fijne dag...

Johanna Zweden zei

Dat zal weer een schitterende pop worden Lida,
Leuk om even al je schatten te zien
Groetjes Joke

Heleni zei

Oh wat leuk Lida, de pop. Ben ik ook al zooo lang van plan om te maken.......
Wat heerlijk ook, je prachtige dozen. De doos met houtsnijwerk vind ik schitterend. Ik heb ook zo één. Door mijn vader gemaakt. Ik geloof dat ik hem ook maar weer eens ga gebruiken.

Succes met je pop.

groet Heleni

Jessie zei

Hoi Lida, je bruist van energie, je pop wordt heel mooi, en het kistje moet je echt in ere herstellen. Fijne dag!

Ageeth Dorsman zei

Ik ben zo nieuwsgierig naar die grote
Tilda-poppen; lijkt me enig! En die
fraaie houten doos met snijwerk, wat
is die prachtig!!!
Groetjes van Ageeth

Erna Peekel zei

Succes met je pop. De stofjes zijn erg leuk.

Groetjes,
Erna

quiltvitrine zei

Je hebt een echte dozenverslaving. LOL Er zitten mooie tussen. Vooral de oud Hollandse houtsnijwerk is mooi. Doet me denken aan de naaidoos van mijn oma.
Als je pop af is, zal het er zeker mooi uitzien. Het zijn ook leuke poppen van Tilda. Succes met de pop. Fijne dag toegewenst.
Groetjes, Renske

Miranda zei

Wat zal die Tilda vast weer leuk worden Lida! En die doosjes...die kan je toch nooit genoeg hebben..hihi...dus hou je maar niet in met al die werkjes!

Gerda Hartman zei

Strijk is hier iedere dag ;-). Ben heel benieuwd naar je nieuwe pop.

Quiltendewilma zei

heerlijke schatkistjes!!
En een prachtige pop in wording,..
Hier houd ik zo van,..

Dorothé zei

Goed hoor om in zo'n sneltreinvaart de poppenkleertjes al af te hebben. Succes met de dame met de lange benen. Ik ben benieuwd naast wie ze komt te zitten. Misschien wel naast de mopperende muis?

Evelyne zei

Ik ben benieuwd hoe haar dit outfit zal staan. Ik moet er ook nog steeds een maken,maar denk dat het verslavend werkt. Dus eerst nog maar wat huisjes.
Groetjes, Evelyne

Judith zei

Ik was vanochtend de deur al uit voordat jouw berichtje kwam. Was in de buurt, in Rotterdam en Rozenburg!! Wat een leuke stoffen keuze, enig

carina zei

Leuk die lange lijs! Groet carina

Chris zei

Hoi Lida. Leuk joh, zo'n lange lijs. Zal ik je wat verklappen??? Ik heb ook nog een Tilda doos met lange pop liggen. Vorig jaar een keer als aanbieding gekocht.
Die ene doos die je als klein meisje kreeg, zó leuk, vooral ook door de herinnering.

Marians Quiltblog zei

Zo'n houtsnijwerk doos staat bij mijn moeder ook nog. Daar bewaard zij al haar bonnetjes en garantiebewijzen in. Leuk werk zo'n pop. Ben benieuwd als hij/zij af is.
Groet Marian

Antje uit Urk zei

Toch aan de pop begonnen, LEUK! En wat veel mooie dozen, vooral die met dat houtsnijwerk! Het was weer leuk om te lezen Lida!
groetjes,

potapusha zei

Beauty!!!!))))