zaterdag 19 mei 2012

Toch quilts!

Nee niet van mij maar wel van de dames van de Tilda groep die druk zijn met hun creaties! Hier zien jullie de prachtige top (helaas niet helemaal) van de BOM van vorig jaar van Cora's Cottage gemaakt door Henny:


Zodra hij is gequilt zal ik proberen een foto te maken waar hij helemaal op staat, maar is het geen geweldige top! Zij is de eerste van de maaksters die de top af heeft! Maar dat was niet de enige prachtige quilt die wij konden bewonderen als is deze nog niet af, maar daar Ria werkt quilt as you go, zijn de prachtige blokken van de Dear Jane al wel doorgepit en kijk eens wat een schitterend resultaat tot nu toe:


Zij gebruikt allerlei verschillende achtergrond stofjes en steeds dezelfde stof voor de applicaties en zo nu en dan precies andersom en ja ook deze is net als die van Henny helemaal met de hand gemaakt! Er moeten nog een paar banen aan komen en dan worden er alleen aan de zijkanten punten aangemaakt omdat hij op hun bed moet komen en dat heeft een hoofd en voetenbord dus vandaar. Ze gaat trouwens weer als een trein onze Ria!

Gisteren ging ook Corrie gezellig mee naar de bee en hier staat ze even bij Ria te kijken hoe dat quilt as you go in zijn werk gaat!

We gingen op tijd weer weg, want Corrie kreeg die middag visite en moest dus echt op tijd zijn voor dat deze zou komen en ik zou als verrassing ook even binnen komen vallen, want een van de quiltsters die zou komen was Rennie zij was betrokken bij de organisatie van de Bloggersbee afgelopen januari in Katwijk! Zo leuk haar gezicht te zien toen ze mij zag binnenkomen! Corrie en Rennie kennen elkaar van een quiltcursus bij de dames in Naaldwijk! Ook een van de andere aanwezige dames was met deze quilt bezig, ook die wordt  prachtig!
  

Helaas moest ik de prikkende dames weer snel verlaten om een boodschap te gaan doen voor DP, MADEN!! Getsie, ik ben wat blij dat hij er vandaag mee is gaan vissen en niet ik, ze stonden  gelukkig in de koelkast in het tuinhuis waar alleen bier in wordt bewaard!!
Maar al zette ik zelf dus geen steek, ik heb toch van heel wat mooie steekjes kunnen genieten!
Fijne dag!

18 opmerkingen:

Rennie zei

Het was inderdaad een hele verrassing je weer te zien bij Corrie. Ben vandaag naar Almkerk en Woudrichem, dus ik blog morgen. Bye!

mieke zei

Gezellig zo'n verrassing.
Maar jammer als je een grote top maakt en die blijkt dan niet geweldig te zijn.
Die DJ is mooi.

Annelies zei

Zo blijgf je toch tussen de quilts ook al mag je zelf niet even.

Cisca zei

Je omringt je lekker met quilts, gelijk heb je. Mooi, al doe werkstukken, en die van Ria is in het echt nog veel mooier.
Wat een mooie schatten in je vorige lotje!
Knuffel, Cisca

GRANNY'S HOUSE zei

Lijkt me een hele gezellige dag, behalve de maden.

Groetjes
Ines

Quiltendewilma zei

Een hele gezellige dag!! De maden mag je overslaan voor mij,... bbbrrr,...

Guusje, zei

Wat een prachtige quilts laat je zien en wat goed dat je toch overal heen gaat want gezellig samenzijn is ook heel leuk en belangrijk.

Patricia zei

hoi Lida,

Wat grappig !
Henny heeft net dezelfde quilt gemaakt als Renee uit mijn groep ! Kijk als je wil maar even op mijn blog van afgelopen woensdag.
gezellig hoor, dat bij elkaar komen en quilten.

Groetjes, Patricia

Ageeth Dorsman zei

Ook dat is fijn, genieten van quilts!
Je laat hier wat prachtige quilts
zien, zeg. Ik vind vooral die versie
van de Dear Jane heel erg fraai!
Groetjes van Ageeth

Carin zei

Wat zijn jullie prachtige werken aan het maken !!

Chris zei

Nou ja, die maden, dat is weer eens wat anders dan quiltstofjes en praatjes. Haha. Ieder zijn lol!
Mooie quilts laat je zien joh, altijd zo leuk om het werk van een ander te bewonderen. Fijn weekend Lida en liefs van deze kant.

Antje uit Urk zei

Och Lida, wat gezellig allemaal en allemaal zulk mooi handwerk, wat genieten! Leuk boodschapje voor je DP, moest ik ook eens doen..toen in de koelkast, toen manlief weg was ben ik direkt de koelkast gaan soppen, brrr, het idee alleen al!
groetjes,

Jasmijn zei

Wat een schitterende quilts! en die maden.hihihihi die zijn vandaag toch al weer weg?
groetjes aan Tara!

Ineke Hulzebos zei

Prachtige tops!!! En maden, ja hier ook, mijn lief gaat graag eens even een hengeltje uitgooien!
Fijn weekend

Hilde zei

Dat het hard aangekomen is dat je niet mag handwerken spreekt voor zich. Tijd nu voor dingen die anders niet aan bod komen, je hebt mooie spullen ontdekt op zolder, wie weet welke schatten er nog verborgen liggen?
Groetjes

Nardy zei

Mooie quilts, leuk dat ieder weer iets anders maakt! Maden, brrr, ik heb mijn zoontje over kunnen halen om te vissen met oud brood, voorlopig... Fijn weekend, groetjes Nardy

Balsemien zei

Blll maden, dat vind ik wel zo'n beetje de engste beestjes die er zijn...

Cybele's patch zei

Weer een gezellig logje. Je quilktvriendinnen zijn met erg mooie projecten bezig.