vrijdag 18 mei 2012

Gevonden schat!

Gisteravond waren zowel DP als DS aan het werk en ik ging lekker op blog bezoek! Daar vond ik een verhaal over iemands jeugd met prachtige foto's! Er was er een die mij deed herinneren aan mijn jeugd en dus besloot ik op zoek te gaan naar mijn fotoalbum van mijn jeugd, maar ja waar zou dat zijn? Na de verhuizing van mijn hobbykamer naar de zolder is er wel het een en ander in dozen gedaan die op zolder achter de schotten zijn gezet en daar staan ook nogal wat dingen van mijn eigen huishoudentje van nu al weer bijna tien jaar geleden! Maar daar staan ook enorme hoeveelheden speelgoed, puzzels, boeken etc. van DP en zijn gezin en dus het is het een hele klus om daar wat te vinden! Nee de foto's heb ik nog niet (ga vandaag weer verder zoeken!), maar ik vond wel kleine dingen die in mijn flat vroeger wel een plekje hadden:


Links een verzilverd suiker emmertje met lepeltje, daarnaast een  kralenbeursje wat Mams voor mij breide, daaronder een zilver beugeltje wat ik zelf ooit eens kocht en waar ik nu meteen plannen voor heb omdat het beursje eraan wel erg lelijk is, een Engelse zilveren schoenenhaak en bijpassende schoenlepel die ik ooit voor fl.15,00 op een antiekmarkt in Dordrecht kocht, (waarschijnlijk al dertig jaar geleden!) een zilveren theelepel, twee zilveren taartvorkjes en een servetring en ook een verzilverde tafelbel met een engeltje erop, als laatste zien jullie drie zilveren horlogekasten, nee er zit geen uurwerk meer in, de onderdelen daarvan zijn gebruikt door de horlogemaker ter vervanging van kapotte onderdelen in de juwelierswinkel waar ik ooit werkte, maar ik had ze jarenlang voor de sier aan de muur hangen!

Hiernaast wat simpele kleine dingen, waarvan het oudste het rechtse glas is, dat is een koetsiersglas, nee het is niet kapot het is de bedoeling dat de koetsier het vol aanpakt, achterover slaat en direct weer door gaat en het niet even ergens neer kan zetten om te gaan zitten kleppen! Ook het linker glas is een koetsiersglas maar van latere datum, maar wel erg mooi versierd met een bloemengravure.
Twee hele kleine zilveren kandelaartjes waar net kerstboomkaarsjes in passen, een zoutvaatje met een zilver strooidopje en tenslotte een verstuivertje, waar het precies voor is moet ik toch eens aan Mams vragen! Toeval wil dat er nu weer koetsiersglazen worden uitgegeven en deze keer niet voor een borrel maar voor bier, zo staan er hier ook twee bij ons in het raamkozijn van de firma Kwak.


De hierboven staande schaal kreeg ik van een helaas al jong overleden vriendin, haar schoonmoeder was overleden en zij hield niet van blauw! Nu ik dus wel en ik ben er nog steeds heel blij mee! De kopjes kocht ik ook een keer op een rommel/antiek markt, het was toen nog niet zo "in" als nu, dus ik zal er echt niet veel voor hebben betaald, maar het waren gewoon heel mooi theekopjes en die had ik toen niet!


En eindelijk heb ik een deel van mijn Engels rode servies gevonden, nu de rest nog! Hiervoor heb ik plat op mijn buik in de lage ruimte gelegen, want het stond helemaal achterin en dit wilde ik al zolang naar beneden halen!  Julie zien het zijn geen kostbare dingen, maar wel een schat aan spulletjes die ik nu eenmaal erg leuk vind!
Fijne dag!

25 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Wat kan een mens toch veel verzamelen in zijn leven, maar ook jammer dat het achter schotten verdwijnt, maar ja, je kan onmogelijk alles neerzetten, ik had hetzelfde probleem, maar na onze laatste verhuizing 15 jaar geleden, heb ik alles wat ik niet kwijt kon weggegeven en dat ruimt heerlijk op.

Groetjes
Ines

Supergoof zei

Ze zijn allemaal geweldig leuk. Nu nog een mooi kastje er omheen en genieten maar!
Dat servies is ook gaaf,...
Fijne dag vandaag,
:o)

Supergoof zei

Tijdens onze verhuizing vorig jaar heb ik hetzelfde als Ines gedaan.

marijke's crea zei

Mooi!!! je gedeelte van je servies!
groetjes Marijke

carine zei

Lida wat fijn voor je deze mooie waardevolle spulletjes terug gevonden heeft! Ben daar heel blij om en zijn toch zo mooi!! Poetsen zulje wel hebben, nog een zonnige dag verder alles vindt bij je wel een plaatsje . dikke knuffel Carine

Johanna Zweden zei

Schitterende verzameling Lida, geniet er maar van
Ok ik helaas door de vele verhuizingen, van land naar land, is er veel verloren gegaan, maar ben de schade weer in het inhalen, grinnik, kijk maar vandaag
fijne dag groetjes Joke en sterkte met de handjes

bep zei

Een ware bruidschat heb je te voor schijn gehaald, lekker van genieten hoor! gezellige dag, Bep

Jessie zei

Door een ander zijn verhaal komen je schatten weer naar boven, je servies lijkt op de terrine die ik vorige week van Peter heb gekregen.

Judith zei

Er is geen betere rommel dan je eigen rommel. Heerlijk toch dat je er zo van genieten kunt! Fijn weekend

Home and Lifestyle zei

Je zoektocht op je buik is niet voor niets geweest, nu niet alles meteen weer opbergen hoor!

Een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

marga zei

Zo jij bent op zoek geweest en goed gelukt hoor al die mooie dingetjes.
Koester ze maar lekker hoor het is de moeite waard.
Groeten
Marga

Sezoentje-Sonja zei

Wauw, mooie spulletjes heb je ertussen zitten hoor, als ze al zolang hebben opgeborgen gezeten is het toch een beetje een schattenjacht want veel dingen vergeet je ook gewoon na een tijdje!
Ben benieuwd welke schatten je nog meer gaat aantreffen :))
liefs, Sonja

Nuestras meriendas y manualidades zei

Unas verdaderas joyas
Saludos Mayte

Marga (MarPie) zei

Leuk dat je alles (nou ja bijn alles) weer gevonden hebt. Zo is het net of alles weer nieuw is, is het extra leuk. Veel succes om voor alles weer een plekje te zoeken.

Groetjes,
Marga♥

potapusha zei

Greetings Lida! Very cute little things, very beautiful dishes ... good weekend and good mood)))
Nataly ..

Marianne D zei

Heerlijke schatten lida! Leuk dat je net zo gek bent op dat rode servies als ik.....ik heb nu zes kopjes ,zes bordjes en een schattig sauskommetje...aleen er naar kijken is al leuk en de kopjes drinken heerlijk! Gezellig weekend!
marianne D

Ageeth Dorsman zei

Ik vind het prachtige spulletjes!
Echt jammer, dat alles nu eenmaal niet
kan worden uitgestald. Het suikerklontjesbakje met -lepeltje
bezit ik ook. Het was ooit van mijn
schoonmoeder en werd heel intensief
gebruikt. Bij mij staat het dus in de
kast, diep weggestopt, best wel jammer.
Groetjes van Ageeth

Cybele's patch zei

Meid wat een heerlijke schatten bewaar je op zolder. Ik heb niet zoveel spulletjes meer. Na de verhuizing geen plek meer. Dus heel veel weggedaan. O.a. een prachtige letterbak.... LOL

mieke zei

Wat een schatten, mooi hoor.

Chris zei

Dat zijn toch allemaal schatten die gezien mogen worden. Dus niet meer terugzetten achter het schot hoor!

Ineke Hulzebos zei

Gelukkig ben ik niet de enige die van al dit moois houd en een verzamelfreak is!!! LOL
Groetjes

Guusje, zei

Wat laat je veel moois zien. De rode borden/servies komt mij heel bekend voor ik heb eea van de serie Haddon Hall en vind het nog steeds enorm mooi.

Antje uit Urk zei

Allemaal prachtige spulletjes Lida! Voor jou dierbaar! Bij Marga las ik dat het gisteren de dag van de herinnering was, jij hebt ook op herinneringen laten zien, mooi is dat!
lieve groet,

petronella zei

Leuk hè, winkelen in eigen kast!! Als je iets terugvindt is het net of het pas in je bezit is! Geniet ervan!

Willeke zei

Fijn dat je het allemaal weer gevonden hebt!!!!
geniet er maar lekker opnieuw van!

groetjes,