zondag 18 september 2011

365 Vrolijke lapjes deel 2.

Nu ja ik heb er nog geen 365 maar dat is dus wel de bedoeling! Hier zijn de tweede zeven van iedere dag een lapje. 
Opnieuw rozenstofjes, maar ook de eerste zijden lapjes hebben hun intrede gedaan! Zie je die roze en dat bruine dat is zijde, deze twee lapjes kwamen al een hele poos geleden van haar en daar ik van de week ook weer een stel mooie van Carina heb gekregen, ga ik deze binnenkort op maat snijden en dan komen die ook gauw aan de beurt. Ben trouwens wel op borduurzijde uit geweest en goed geslaagd ook vind ik! Kijk hier worden straks de naden mee geborduurd:
Het is nr.3826 van  DMC

De zijde waarmee straks de onderkant en de randen worden afgewerkt komt bij het Seidenhuis in Winh√∂ring, Duitsland vandaan, ik kocht het bij deze dames in Val d'Argent vorig jaar. Op het allerlaatste moment vond ik hun stand en kwam ik toch thuis met de zijde die ik al maanden zocht! Je kunt ook bij hun webwinkel terecht als je zelf eens met zijde wil werken : www.seidenhaus.de . Ze hebben echt een schitterende collectie, leuk om eens rond te neuzen! Bovendien kun je voor € 3. een kleurenkaart bestellen. Zo dat was het voor nu, deze stofjes worden aan elkaar genaaid en dan kan ik de eerste twee rijen aan elkaar zetten, het is precies de goede breedte voor een loper en dan kan ik ook aan de slag met mijn borduurzij en de eerste naad met siersteken afwerken!
Fijne dag


13 opmerkingen:

carina zei

Nou de eerste rij alweer bij elkaar gesprokkeld. "Warm" borduurgaren heb je gekocht. Mooi hoor.

AnitaS zei

Mooie kleuren heb je bij elkaar gezocht. Dat borduurgaren heeft echt de perfekte kleur.

Annelies vdB zei

Dat borduurgaren past perfect !
Fijne zondag.

Berna zei

Dat gaat vast heel mooi worden! Warme kleur zijde.
Fijne zondag.

foekie's fashion zei

Mooie lapjes zo bij elkaar en schitterend borduurgaren. Leuke klus hoor om al die lapjes (365) bij elkaar te zoeken. Groetjes van JOke

carine zei

Lida prachtig die zijde en het DMC garen . Je stofjes mogen er zeker zijn! De mijne staan er juist op , er komen ook tussenstukjes in maar ik kom er nog niet uit welke kleur , het moet een warme tint zijn ,maar je vind hier niet gemakkelijk iets die niet te zwaar of te hard is van stof tenzij Katoen, heb nog wel Thaise zijde liggen misschien met achteraan de H180 te strijken zal het proberen, jullie zien het wel. Nog een leuke zonnige zondag gewenst en dikke knuffel Carine

Guusje, zei

Wat een mooi rijtje en wat een prachtige zijde, een erg mooie kleur vind ik dit.

Anoniem zei

Ha Lida,
Ik heb net eens even bijgelezen en ik moet zeggen: je bent weer lekker bezig :-). De kleur van die zijde is echt prachtig!
Groetjes, Ellen

Home and Lifestyle zei

Met je wintervlokjes loop je mij iets te hard van stapel hoor hihi...maar het wordt vast mooi!

Een fijne avond en bedankt voor je reactie!

P.S. Wat ben jij creatief!!

Dekenstikster zei

Hoi Lida, jenhebt een mooi begin voor je victoriaanse quilt. Ga je er 365 lapjes in doen???
Groetjes, Wilma

lia zei

Hallo Lida.
Wat wordt dat mooi en je kunt meteen aan de slag.Bij die dames heb ik ook eens prachtige paarse zijde in verschillende tinten gekocht,heel mooi.
Veel groetjes Lia

mieke zei

Dat gaat zeker mooi worden, een leuk idee de naaden borduren.

Ik denk dat je inderdaad 1 dag achter loopt.
grtjs Mieke

Anoniem zei

Een fraaie combinatie van lapjes en zijde.