maandag 19 september 2011

Creatieve zaterdag!

Afgelopen zaterdag zoals ik al eerder vermeldde ben ik bij Cora naar een workshop geweest om daar een wintertafereel te gaan maken. Ik was de enige die voor een winter tafereel koos, de anderen maakten allemaal een herfst tafereel. Hier wat foto's van iedereen die druk bezig is met het bouwen van hun tafereel!
Hier geeft Cora instructie aan Ria hoe het hek in elkaar te zetten!

Ook Henny en haar buurvrouw letten goed op en zetten het houten afscheidingshek in elkaar.

Kijk hier zie je het bijna affe herfsttafereel van de buurvrouw!

Zo ziet het  van Hennie eruit zonder stolp, zien jullie de pompoenen op het stoeltje liggen? Even de foto aanklikken en je ziet het nog beter!

Ook deze twee dames waren druk bezig met het afwerken,, het zijn gerenommeerde poppenhuis bouwsters dus voor hun een fluitje van een cent!
Ook hier druk bezig met het afwerken!

Kijk even wat een enorme puinhoop het was geworden en ja vooraan zien jullie het enige wintertafereel!

Thuis gekomen heb ik het even wat beter gefotografeerd, er moeten nog wat kleine dingetjes bijkomen zoals een kransje en vogeltjes en nog wat besjes die er wat kleur in moeten brengen!

Ook de achterkant is nog wat leeg maar heeft wel een leuk grindpad en langs het pad liggen de keien, misschien iets teveel sneeuw, maar daar kan ik met een goede blaasbeurt wel wat aan doen.

Hier zien jullie het zonder stolp en dan is ook het stoeltje (zelf gemaakt van ijzerdraad en scobidoo touwtjes) goed zichtbaar. Het engeltje heeft een gouden gloed gekregen met goudwax en de vaas is verouderd en bemost met groene en bruine verf. Ik vind het een leuk geheel geworden. Er moeten nog wat kleine dingetjes bijkomen, vogeltjes een krans en nog een klimop, maar daar moet ik dus van de week nog even aan werken, was op het eind van de middag te moe en te beverig om dat te doen. Zo ik ga maar weer eens aan de slag in huis en dan nog wat doen aan mijn pakjes voor de FRIENDS-swap! Fijne dag!

17 opmerkingen:

carine zei

prachtig je wintertafereeltje ,het leek me toch een gezellig Bee bij Cora , de dames zijn inderdaad heel nauwlettend en druk bezig met hun tafereeltje. Nog en leuke maandag verder , moet straks naar de dr. duimen hé !Dikke knuffel en tot mails Carine

marijke's crea zei

Wat leuk!!! Dat stoeltje je zou denken dat het uit de winkel kwam zo prachtig!
groetjes Marijke

AnitaS zei

Wat een leuke workshop. De herfsttafereeltjes zijn erg leuk. Jouw wintertafereeltje vind ik erg goed, je hebt de winter goed getroffen. Heb je een vooruitziende blik? Gaan we dit jaar vroeg de winter in.

margaquilt zei

Leuk hoor en gezellig om samen iets te maken.
groeten
Marga

Gerda Hartman zei

Wat super leuk zeg. Zou moeilijk kunnen kiezen!

Anoniem zei

Wat een mooie tafereeltjes zijn er gemaakt. Mijn voorkeur zou ook naar de winter zijn uitgegaan en het ziet er nu al super uit.
En ja beloofd is beloofd eens komt de A.
Groetjes Marjan

Else zei

Wat een leuk tafreeltje! fijne dag, knuffel Else

marian'ne m zei

mooi !!

Leuk werk hé !1
Heb hier overal potten staan DD had een tafereel bui !!;-)

Willy zei

Leuk om de dames allemaal zo ijverig en geconcentreerd aan het werk te zien. Mooie resultaten en je winterlandschap is ook een prachtig tafereeltje. Leuk zo onder de stolp.
Fijne week

Guusje, zei

Wat een prachtig tafreeltje heb je gemaakt geweldig en wat een goed idee om dat zo te doen. Ik vind hem prachtig.

Johanna Zweden zei

Schitterend Lida, wat een enig workshop is dat geweest,
Nu je hebt er weer een nieuwe hobby bij, je bent een duizendpoot
Groetjes Joke

Inge zei

Oohhh, wat leuk zo'n winter tafereeltje en wat gezellig is het hè, zo'n workshop van Cora. Jij kunt daar lekker vaak van genieten. Ik heb er ook van mogen proeven met het maken van het quiltwinkeltje. Ik zou willen dat Cora's winkel wat dichterbij Eindhoven was, maar dat zou dan voor jou weer niet handig zijn LOL
Fijne dag, ik ga strijken blèh......
Inge

sylvia zei

wow, leuk hoor!!!! En gezellig zo met de hele bubs aan de gang, ziet er superleuk uit!!! Ik hoop wel dat we nog herfst krijgen en dat jij niet de weergoden hebt uitgedaagd met je wintertafereel......LOL

groetjes,
sylvia

Rian, zei

Wat ziet dat er gezellig uit, Lida, zo met z'n allen en een tafel vol "bende" :) Je tafereeltje is prachtig geworden. Je kunt er in ieder geval langer van genieten dan van een herfstplaatje, want de winter duurt (meestal toch)vééééél langer dan de herfst. Je kunt er eventueel misschien nog wel minikerstlampjes in flansen in december... Heel leuk geworden!

mieke zei

Ze zien er leuk uit.
Maar wat hebben jullie een piepklein werkplekje, per persoon !
gr Mieke

carina zei

Nou zeg dat is leuk geworden en dat jullie dat echt zelf ook echt in elkaar knutselen. Je zou zeggen dat het allemaal spulletjes zijn die al klaar waren maar eat jullie het moesten stylen. Iedereen was wel lekker inespannen bezig een leuke zaterdag. Groet carina

Anoniem zei

Wat een mooi tafereeltje heb je ervan gemaakt, Lida. Ik kan me voorstellen dat die vogeltjes en klimop en zo het helemaal áf maken, maar ik vind het nu ook al schitterend. De sneeuw is juist mooi - zo'n echt winters plaatje is het geworden. Het lijkt me dat jullie een heerlijke knutseldag hebben gehad!
Groetjes, Ellen