dinsdag 27 september 2016

Fase één!

Vandaag de volgende stap gezet in het opknappen van de huiskamer! Niet alleen behang besteld maar ook verf gekocht voor de lambrisering en voor het oude grenen wandtafeltje dat ik al weer een paar jaar geleden aanschafte.
En daar ben ik dus mee begonnen, met dat oude grenen tafeltje en wel met witte kalkverf van Painting de Past:


En dit is het resultaat na twee lagen (en dus twee kleine potjes verf) en omdat de rieten laadjes wel erg afstaken ook die een laagje aan de voorkant gegeven:


Nu staat het weer op zijn plek maar de boeken blijven nog even in de dozen, want morgen gaan we aan de muur beginnen erachter, de lambrisering wordt lichtgrijs gebeitst en als het behang binnen is dan kunnen we ook boven de lambrisering aan de slag, maar dat zal wel donderdag worden!

Fijne dag!

6 opmerkingen:

Truus zei

Dat ziet er mooi uit je zijtafel in de kalkverf.
Ik benijd je niet met alle plannen die je voor de kamer hebt. Leuk om uit te zoeken maar de uitvoering....
Succes het wordt vast heel mooi net als je sprookjeshuisje in de tuin.
groetjes, Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Prachtig en creatief. Veel sterkte met de opknapwerkzaamheden want het is toch altijd 'een gedoe' in je huis. Zeker met een huisdier in de buurt ;-).
T.

Villa Zeezicht zei

Super leuk Lida! En wat heerlijk om te doen, je ziet het onder je handen mooi worden :) Het tafeltje is in ieder geval geweldig gelukt, pas maar op het is verslavend, haha!

Guusje, zei

Wat ziet de tafel er al mooi uit. Succes met de rest. Ben benieuwd wat je allemaal hebt uitgezocht.

feltfree på Åsly zei

Dat tafeltje ziet er leuk uit zo. Een kleine verandering kan al zoveel doen

Chris zei

Dat staat bij mij ook nog op een lijstje: onze sidetable wit maken... Maar ja, Chago voelt daar niks voor, dus hij zal wel zo blijven, vind ik niet erg hoor.
Je schreef ook over de dingen die onze ouders en grootouders op onze leeftijd deden en het verschil met nu. Dat bedenk ik me ook wel eens: moeder moest mij eens bezig zien! Met het quilten (!) en natuurlijk met al die apparatuur van tegenwoordig. Ze zou er dol van worden.
Dat gevoel van niet vooruit te branden zijn, overvalt mij ook wel de laatste tijd. Niet door ziekte en zorg zoals bij jullie hoor, maar gewoon ..... Ik heb dit laatste jaar wel wat ingeleverd, merk ik. Maar ik ben er gelukkig niet ongelukkiger van hoor!
Jullie sterkte met alles en liefs van mij.