maandag 1 februari 2016

Waarom?

Ik kijk graag naar Engelse programma's zowel op de Nederlandse zenders als op de BBC en ik ben ook helemaal in de ban van huizenprogramma's; huizen bouwen, verbouwen en inrichten zijn dan ook bij mij favoriet en wat valt mij op? Wij hebben ze bijna niet en aan de overkant heeft zelfs het kleinste huis hem vaak wel: De bijkeuken!


Hoeft niet zo'grote en moderne te zijn als hier hoor, maar gewoon een plekje voor de wasmachine, de droger en misschien een voorraadkast, maar vooral een extra wasbak!


Waar mannen even een handen kunnen wassen als ze buiten bezig zijn geweest en waar hun vuile laarzen kunnen worden neergezet en regenjassen en paraplu's kunnen uitdruipen, het hoeft geen grote aanwas te zijn, kijk dit is al groot genoeg:


Ik bedacht mij dit toen ik vorige week net klaar was met de keuken soppen en DH planten ging verpotten en oppotten, waarvoor hij alleen in de keuken plek heeft! Overal aarde en al ruimt hijzelf zijn rommel op, het is toch zuur als je net klaar bent en het is meteen weer een bende en een bijkeuken zou dat dus allemaal oplossen! Maar ja de Nederlandse huizen zijn klein en we hebben ook strengere regels dan bijvoorbeeld in Engeland, maar zouden we de heren ontwerpers en architecten niet eens hier op aan kunnen spreken? Moet hier toch ook kunnen?

Dus heren waarom krijgen wij geen bijkeuken?


Fijne dag!

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij hebben zo'n bijkeukenmet wasbak, plek voor wasmachine, droger en koelkast en zelfs een grote opbergkast met nog een klein kastje erbij. Heerlijk dit alles in gebruik.
Groetjes, Marjan

Will en Bob zei

Ook ik ben in bezit van zo'n ideale bijkeuken. Met wasbakje, plek voor de wasmachine en droger, zelfs de extra koelkast staat er. dan nog een grote inbouwkast. En ook nog een toilet, handig als je in de tuin bent geweest en dan hoef je niet het huis in (met vuile schoenen). Ik ben het met je eens dat ieder huis een bijkeuken verdiend.
Groetjes Will

Truus zei

Ja het is vreemd dat veel huizen in ons land geen bijkeuken heeft. Misschien zijn dat huizen gebouwd na een bepaald jaar? De huizen in Gouda, Harderwijk en nu in Drenthe waar we gewoond /wonen hebben allemaal een bijkeuken --heerlijk hoor.
Kan ook zo genieten van deze programma's.
Gezellige dag en geniet van deze programma's.
groetjes, Truus uit Drenthe

Jeanny zei

Wij hadden een enorm lange oprit en konden daar de gewenste ruimte maken, zonder dat we er tuin voor hoefden in te leveren.

Marga (MarPie) zei

helemaal mee eens.

Groetjes,
Marga♥

Chris zei

Is inderdaad heel handig, zo'n bijkeuken. Wij zijn gezegend dat we er wel een hebben!

Rian, zei

Ooit was het volgens mij heel gewoon iets dat bij een huis hoorde... Het huis waar mijn ouders in 1963 (ik was toen 12) gloednieuw in gingen wonen had een heerlijke bijkeuken. Inderdaad voor die grote ijskast, de braadpannen die niet meer in het keukenkastje pasten, de doos met oude kranten, niet te vergeten onze fietsen en een brommer (wel een bijkeuken, maar geen schuur) de eetbare voorraad, het tuingereedschap en nog zoveel meer... Wat daar allemaal geen plekje vond... Inderdaad, een heel nuttig deel van het huis.

Villa Zeezicht zei

Jaaa... ik wil ook! Het zou echt een grote wens zijn! Helaas zouden we dan een stukje tuin moeten opofferen en als je maar een klein achterplaatsje hebt dan is dat ook weer jammer :(
Het nadeel van wonen in Nederland is dat we met z'n allen niet zoveel ruimte hebben als in onze buurlanden, we wonen hier met veel meer mensen op een vierkante postzegel.. vandaar zo weinig bijkeukens denk ik ;o)

Jeanneke zei

Huize Zondagssteek, zelfde jaar van oplevering als Mevrouw Zondagssteek zelf, dus niet zo piep meer, heeft geen schuur, maar wel een bijkeuken.
Volgens mij is hij om de plee heen gebouwd, want die zit daar pal om de hoek tegen de keukenmuur aangebouwd... net niet buiten. Verder is er stroom, de wasmachine aansluiting, nog een extra kraan, plaats voor kast(en) en de fietsen staan er.
Lekker is dat hoor, achterom naar binnen en bij slecht weer vieze, natte zooi daar uittrekken en schoon doorlopen mijn heerlijk huisje in.
Groetjes,

Jeanneke.

Happy Earl Grey zei

Ik heb een appartement met een aparte ruimte voor de wasmachine en droger en dat is ideaal. Ook in mijn vorige huis had ik dat en dat zou ik niet willen missen.
Groetjes El

Home and Lifestyle zei

Mijn ouders hebben vroeger nog wel een bijkeuken aan hun toen redelijk nieuwe huis laten bouwen, zelf heb ik geen bijkeuken en ik heb het er ook niet voor over een stuk van de tuin in te leveren. Maar het kan inderdaad wel heel handig zijn, zo'n ruimte.

Lieve groet, Ingrid

Wietskes Quilts zei

Doe mij ook zo'n heerlijke ruimte…
Ik mis hem ook hoor.
Heerlijke wens Lida!!!
groetjes
Wietske

Martine zei

Keuken met bijkeuken lijkt me heerlijk.
Wij hebben een open keuken, ook al zo'n rare uitvinding.

wilma oud zei

Ik ben het helemaal et je eens. Groetjes Wilma

Birgitte aka Bietje zei

Ik denk dat het er mee te maken heeft, wanneer het huis gebouwd is. Ons huis, uit de jaren 70, heeft een prima berging. Heerlijk, je komt niet meteen met vuile voeten in de keuken, er zit een kraan in, en zat ruimte voor allerlei apparaten.
De huizen die in de jaren 90, maar zeker die na 2000 gebouwd zijn, hebben meestal géén berging. Je komt zo van de keuken in de tuin. Voor mijn gevoel zijn dat de jaren dat er beknibbeld werd op de huizen. Alles moest goedkoper en sneller. En je ziet dan ook heel onpraktische huizen, met rare hoeken. Ik ken een serie huizen waar de slaapkamers zo raar zijn verdeeld, dat er 2 zijn waar een bed en kledingkast niet allebei er in kunnen. De bewoners hebben een kast met bed op maat laten maken. Anders ging het echt niet. In die jaren wilden de (heren??) architecten ook alleen maar mooier en estetisch verantwoorden bouwen. Men ging ook eisen stellen aan de buitenkleuren. De meeste nieuwbouwprojecten eisten van de bewoners dat ze de eerste jaren de deuren en kozijnen (buiten) niet in een andere kleur mochten schilderen. En de schuttingen en zo moesten ook aan veel eisen voldoen.
Gelukkig is dat nu wat minder. Althans, dat denk ik, maar ik weet het niet zeker.

Anoniem zei

En niemand die het opvalt dat DH zijn rommel zelf opruimt en alles weer netjes achterlaat.
Dat valt echt tegen. En DW, je mag het ook wel direct tegen mij zeggen.
;o)

DH

Gerard zei

Wij hebben een oude kleine boerderij en buiten hebben we een kraan voor de sproeier, maar we gebruiken het ook om de handen te wassen als we in de grond hebben gewroet om te (ver)planten en te (ver)potten. Ook spoel ik daar de modderlaarzen schoon. We hebben een deel van de stal verbouwd tot bijkeuken en badkamer. Tja, als je maar die
ruimte hebt...

JUNAIDI zei

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA