dinsdag 26 januari 2016

Van de hak op de tak!

Gisteren het logje zitten lezen van Jeannet en natuurlijk weer genoten van haar verhaaltjes, wat is dat toch een heerlijk begin van de maandag en nee ik was er echt niet vroeg voor opgestaan! Nu DH al zo lang thuis is en voorlopig ook nog niet mag gaan werken, is ons ritme danig veranderd! Niet meer 's morgens om kwart over zes uit bed, maar lekker op het gemak wakker worden als je uitgeslapen bent, nog even samen beraadslagen wat we die dag gaan doen en dan lekker douchen en aankleden, naar beneden en op ons gemak ontbijten! DH heeft de krant en ik zit naar buiten te kijken en geniet van de vogels in onze tuin, daar is warempel de eerste spreeuw al, zijn ze alweer terug? Ook duidelijk door de natuur misleid en daar zit aan de overkant een dikke houtduif in de boom van de buren, die nepvogel ernaast op die paal jaagt nog geen mus weg!


Dan is het zover, een grote neus wordt tussen ons in op tafel gelegd en ze kijkt eerst naar mij, ik schud nee! Dan kijkt ze naar de baas en na een zacht brommetje volgt een harde blaf en de baas mag overeind komen en met haar aan de wandel. Voor mij het sein om de tafel af te ruimen en als ik bezig ben de vaatwasser in te ruimen zie ik ze samen aan komen wandelen, Tara aan de lange lijn snuffelt en loopt dan weer voor en dan weer achter hem, thuis gekomen mag ik een schaar opzoeken, madam heeft haar hoofd weer eens in een distelstruik gestoken en er prijkt nu een forse dot distels op haar bol!  Die worden er dus gewoon uitgeknipt en dan nog even met de borstel alle rommel van haar af borstelen en zij mag naar de ren, waar ze eerst even het konijn en het stinkdier begroet en dan op haar gemak in de zon gaat liggen, ze zal de boel wel weer goed in de gaten houden!

Dan ga ik in huis aan de slag en DH werkt aan het hek dat aan de achterkant staat en trekt nieuwe draden voor de druif straks, maar later op de dag naai ik snel twee kussentjes in elkaar en op de lichtste naai ik het vijfde borduurtje met de schaapjes, nu is het echt een affo:


Daarna wordt het bij de andere vier op het kooitje gehangen in het toilet, het raakt al lekker vol!


Binnenkort maak ik nummer zes wel, nu eerst verder met een van de borduurtjes die op erop wachten af gemaakt te worden!

Fijne dag 

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat weer een gezellige blog Lida. Ik zie het zo helemaal voor me, zoals jij het vertelt. Nog een fijne dag. Groetjes Wilma

Heleni van Til zei

Oh wat een gezellig blogje Lida. En zó herkenbaar. Bij ons gaat het niet veel anders.
Fijne dag

Gerda Hartman zei

Wat een super leuk vogelkooitje zo. Heerlijk als in de relax stand kunt opstaan.

Truus zei

Heerlijk hè om zo rustig de dag te beginnen en alles op je gemak te doen zonder haasten. Leuk zijn je borduurwerkjes aan het vogelkooitje.
Gezellige dag
groetjes, Truus uit Drenthe

quiltingmieke zei

piep

oh heerlijk op het ritme van je lichaam leven, doet een mens zo goed...
genieten samen, groot gelijk

knufje

Ineke zei

Wat een mooie borduurtjes!

Groetjes Ineke

feltfree på Åsly zei

Wat een leuk vogelkooitje met borduurtjes

Quiltlia zei

Heel herkenbaar hier is het ook al bijna een jaar sinds mijn DH niet meer werkt en ik nog maar 1 dag in de week.HEERLIJK.
Mooie borduurtjes maak je,ook van het vorige blogje .
Groetjes Lia

Annie Kingma.Bonnema zei

Ja hier gaat dat ook zo, nu we niet meer hoeven werken
En we samen ons huishouden behartigen, allebei onze hobby's en gezamenlijke
Mooie borduursels
Groetnis Annie

Ann zei

Dag Lida,
Wat een leuk idee! Laat ik nou ook deze reeks willen borduren maar niet goed weten wat ik er daarna mee kan aanvangen! En ik heb ook zo'n kooi/raster! ;-)
Ik ga dit zeker onthouden! :-)
Groetjes,
Ann