woensdag 27 januari 2016

Mijn dilemma!

Ja zeker een reuze dilemma! Ik heb namelijk al weer jaren geleden bij Petra in Zutphen een pakket gekocht voor een quilt, maar toen ik de quilt later eens in haar winkel weer zag, kwam ik tot de ontdekking dat hij echt heel lelijk in elkaar zat (kwam door het gebruik van fluweel en katoen op elkaar) en ja ik ben nu eenmaal een zeur wat dat betreft! Maar ik weet dan ook dat fluweel en katoen op elkaar geen gemakkelijke klus is en verder allemaal schuin gesneden stoffen en dus bleef de doos dicht en de lapjes bleven maar liggen en nu heb ik een idee! Als ik nu al die mooie lapjes met allemaal rozen eens ga gebruiken voor de Camelot???? Wat denken jullie?
Ik weet nu toch wel dat de salmiak quilt die het moest worden, waarschijnlijk nooit gemaakt wordt en het fluweel gebruik ik wel voor wat anders, maar zijn de lapjes geschikt voor een quilt met een mannennaam?

Snappen jullie nu waarom ik het best een moeilijke beslissing vind, maar ook waarom ik dit opeens in mijn bol kreeg?
Kijk toch eens wat een schat aan lapjes, zou het genoeg zijn? Zijn de lapjes groot genoeg? Waarschijnlijk niet voor fuzzy cutting, maar dat vind ik dus niet erg.Oh denk eens mee a.u.b., zeker als je al eens een Camelot of een King George gemaakt hebt! Wat betreft de achtergrond stof, daar heb ik nog een paar meter ivoorkleurige stof met een stippeltje van liggen en die past volgens mij schitterend bij de rozenlapjes!


Alvast bedankt!

Fijne dag!

27 opmerkingen:

Judith zei

Lida, als deze lapjes nu gillen om de camelot? maakt het dan uit dat dit een ' mannennaam' is? WQuilten gaat er in mijn ogen juist om dat jij doet wat JIJ mooi vindt. Ongeacht namen of wat je allerliefste quiltvriendinnetje zegt. Jij mag dat helemaal zelf bepalen. Lekker met roosjes dus als ik je goed gelezen heb. Fijne dag, en een adviesje GELIJK de schaar erin en genieten!

Cisca Heiden van der zei

Judith heeft gelijk, vind ik. Als jij graag de Camelot maakt met deze mooie lapjes, dan doe je dat. En meneer Camelot had vast een vrouw, dan wordt dit jouw eigen Mrs. Camelot. Veel plezier ermee!
Knuffel, Cisca

Annelies zei

Ik zou gewoon lekker beginnen !

Anoniem zei

Helemaal eens met wat Judith zegt. Gewoon doen. Ben benieuwd... Lieve groet Wilma

Johanna Faber zei

Gewoon beginnen en dan is en blijft het een verrassing hoe het eruit komt te zien, jou kennende zal het een schitterend quilt worden
Groetjes uit Zweden en een fijne dag

Nardy Beltman zei

Prachtige stofjes Lida, ook voor de Camelot! Ben je al begonnen?
Groetjes Nardy

Ageeth Dorsman zei

Nou, Lida, gewoon doen, hoor, want Camelot vind ik geen mannennaam. Camelot is de naam van het kasteel van Koning Arthur. En hij was dan wel een man, en zijn ridders van de ronde tafel ook, maar wat te denken van Guinevere? Die was er ook nog, en zij zal zich ongetwijfeld ook hebben omringd met fluweel en wat meer vrouwelijke stoffen. Dus... ga ervoor!
Lijkt me prachtig met fluweel.
Groetjes van Ageeth

Ann zei

Dag Lida,
Net via Martine op jouw blog terecht gekomen en wat zie ik dan ... de Camelot quilt! Ook eentje die heel hoog op mijn verlanglijst staat om te maken!
Ik zou zeggen ... ga ervoor! En mocht je niet toekomen dan kan je nog altijd stofjes met rozen bij halen. Dat is nou net het leuke van deze quilt, dat je niet gebonden bent aan een bepaald aantal stofjes!
Ik zie alvast uit naar je eerste blok!
Groetjes,
Ann

Sylvia zei

Inderdaad Lida gewoon beginnen en duik nog eens in je voorraad misschien vind je nog wat lapjes met een ander dessin, bv.ruitje of dots die er goed bijpassen!
Succes, groetjes Sylvia.

Anoniem zei

Mens wat maak je het je moeilijk ,gewoon beginnen en dan zie je wel wat het word ,en wat is nou een naam.

Gr Joke.

Truus zei

Als ik jou was dan pakte ik de lapjes die ik mooi vind en gebruik die voor deze quilt. De fluwelen stoffen gewoon voor je borduurwerkjes gebruiken.
Dan geef je de quilt de naam Mrs Camelot of Camelia. Geen probleem van maken en lekker beginnen!
Succes en veel plezier.
groetjes, Truus uit Drenthe

Rian, zei

Nou Lida... de reacties zijn duidelijk en eensluidend: Doen!
Het wordt vast een vorstelijk geheel.
Succes!!

Marijke Kluiters zei

Hallo Lida
Ooit heb ik een Frans stoffenpakket gekocht op een beurs en daar een salmiak quilt van gemaakt met fluwelen stoffen ( en ik was toen nog niet zo ervaren als nu) maar deze is zo mooi geworden en geen probleem met fluweel.Dat fluweel geeft iets extraas.
De Camelot heb ik ook af en is mooi maar ik vond die ronde vormen niet makkelijk om te maken,ik moet hem nog quilten.Maar ook deze is erg mooi.
Doe wat je hart je in geeft en ik vindt dat je heel mooie stofjes hebt dus het komt wel goed.
groet Marijke

christine zei

Hoi Lisa .
En ik..... ik zeg lekker niks.
dag lieverd

Hermie zei

Oooh, wat kan een mens het toch moeilijk hebben he? al die mooie lapjes, nou prachtig hoor om die te gebruiken en wat betreft de achtergrond, ik heb voor alle blokken niet dezelfde achtergrond gebruikt, kijk maar eens bij mijn King George en ik had ook heel veel zin om deze te maken, maar DH vond hem zo op de King George lijken, dus maar eerst wat anders gemaakt.

christine zei

Lida dus...

Heleni van Til zei

Wow dat zijn super lapjes voor de Camelot. Doen Lida, ook de fluwelen lapjes. Dan naai je die toch met de hand. Gaat goed hoor.
En wat kan jou die naam toch schelen. Het wordt toch jouw quilt.
Volgens mij heet een gebouw toch Camelot, of zit ik fout...

Noa Tonnis zei

Gewoon doen niet over nadenken

Gerard zei

Ik vind het meestal heel moeilijk om raad te geven in dergelijke gevallen. Het is een kwestie van smaak en dat is altijd zeer persoonlijk. Als ik zelf twijfel, doe ik iets niet. Want als ik twijfel en toch begin, kom ik vaak bedrogen uit: dan vind ik het niet mooi genoeg of iets dergelijks. De stofjes zijn leuk, dus denk ik, wat wat je er ook mee gaat doen, dat zo wie zo het mooi wordt. Sterkte met het besluiten!

feltfree på Åsly zei

Aan de slag zou ik zeggen. Het zij gewoon lapjes die vragen om onder handen genomen te worden

Inge Slaats zei

Wordt vast heel erg mooi met roosjes. Gewoon doen!

Annemiek zei

Dag Lida, de beste rozenkwekers waren mannen. je noemt het gewoon rozenlot. Veel plezier met het maken. Anders een Jane Austen quilt overwegen. Succes Annemiek

Annie Kingma.Bonnema zei

Lida heel veel succes, je hebt al heel veel goede raad.
Zo mooi je stoffen, moeten worden gesneden en gemaakt toch
Groetnis Annie

Ineke zei

Je hebt al besloten, weet ik zeker! Succes

Frea zei

Nooit bij stilgestaan, dat Camelot een mannennaam is. Ik denk eerder dat de stofjes een stoere mannensfeer uitdragen of als je je rozenstofjes gebruikt meer een lieve sfeer. Ik zou gewoon beginnen. Misschien heb je nog wat stofjes in voorraad als contrast. Zelf heb ik net een rozenquilt gemaakt, waar ik ook stippen in heb verwerkt. Vond ik een goede combinatie..
De Camelot stond al lang op mijn verlanglijstje en nu ik het patroon via de quiltmania heb gekregen is mijn eerste circel reeds voorbereid van kerststofjes.
Groetjes Frea.

mieke zei

Camelot gaat dan gewoon Camelotte worden. Met die mooie lapjes, zou ik zeker doen. Succes, Grtjs mieke

marijna zei

Lida, gewoon beginnen met wat je hebt. Zelf ben ik een quilt aan het maken met alleen maar lapjes die ik in huis heb. En leuk dat hij wordt! Succes met je Camelot.