maandag 4 januari 2016

De nagriep!!

Ja hoor die bestaat, je bent niet ziek genoeg meer om hele dagen in je bed te kruipen, maar verder ben je nog zo gammel als wat! Je nachten worden nog steeds verstoord door je eigen geblaf en 's morgens heb je het idee dat je uit bed gelepeld moet worden!
Maar met wat Finimal en wat koppen thee met honing lijk je heel wat en dus denk je als je 's avonds in bed ligt: Morgen ga ik eerst dat muisje afmaken en ik maak dan ook meteen het doosje af, ben dan toch op zolder bezig! Maar ja je hebt net ruim een week in bed doorgebracht, dus 's morgens komt het besef dat de slaapkamer onder handen moet worden genomen, bed verschonen, zwabber eronder door halen, kleed stofzuigen en met een stel vochtige hygiënische doekjes alles afnemen, ik zal maar zeggen virusvernietiging!
Op nog wat onzekere benen daal je de trap af nadat het beddengoed in de wasmachine is gestopt en dan kijk je eens rond in de keuken en besef je dat daar ook hoognodig een lap door moet, nee je hoeft niet meteen op een trapje te klimmen om de planken te soppen, maar gewoon het fornuis, de aanrecht, de gootsteen, het raamkozijn en natuurlijk de hoek waar Tara's eten wordt opgediend en waar ze altijd even haar kop schud als ze heeft gedronken.
Dan denk je even rustig te kunnen gaan zitten, maar ja de droger is klaar en spuwt het warme beddengoed eruit en als je dat meteen op je bed gooit dan hoeft het niet op de berg strijk (die stilletjes weer is gegroeid!) en dus klim je de trap weer op naar boven en wordt met vereende krachten het bed opgemaakt!
De badkamer is nog steeds een slagveld en ook de trap kan wel een stofzuigbeurt gebruiken, maar Rome en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd en dus zijg ik neer op de luie stoel en denk ik: Als ik vanavond nog wat energie heb dan ga ik naar zolder, pak daar de plakstift en garen en naald en ga ik misschien het doosje in elkaar zetten, dat muisje zet ik nog maar even uit mijn hoofd en het jurkje ervoor ook en eindelijk neem ik wat tijd om uit te griepen en misschien héél misschien maak ik dus vanavond dat doosje af, maar ik beloof niets, ik griep na!

Fijne dag!

9 opmerkingen:

Paula zei

ik kan mij helemaal voostellen hoe je je voelt, met dat verschil dat ik mij geen zorgen over het huis hoef te maken. Ik kan het ook echt niet meer na een CVA. wij hebben gelukkig hier een hulp voor.
Alleen wassen en stijken probeer ok altijd zelf te doen. ga maar goed na griepen des te eerder ben je er van af en de rest moet slijten. Ik ben alweer aardig opgang met handwerken gekomen. Sterkte van een streek genoot

Gerda Hartman zei

Beterschap en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

quiltingmieke zei

piep
hey lief muisje :)
blijf ji maar eens eerst uitzieken hoor want anders ga je over de schreef en dat is vast erger..
en meestal hebben lapjesvrouwtjes geen tekort aan doosjes...knuf knuf

Jeanny zei

Van harte beterschap, geen beste start van het nieuwe jaar. Ik wens je veel goeds voor 2016.

Heleni van Til zei

Je griept na....goed gevonden Lida.
Als ik je geweldige verhaal zo lees ben ik ook nog aan het nagriepen...
Geduld hebben is een 'schone zaak'. Dus geduld Lida, dan word je huis ook wel weer een schone zaak....

Hennie zei

Beterschap Lida, ik hoop dat je snel "uitgegriept" bent.
De beste wensen voor 2016.

Groetjes Hennie.

Anita Vlijtige Handjes zei

Het opkrabbelen is vaak nog erger dan de griep. Succes en beterschap voor de laatste kuchjes.

conny's quilts zei

Beterschap Lida

Conny's-blog zei

Je hebt het goed te pakken gehad en nog niet fit dus.
Nog maar even het er van nemen dan, beterschap Lida..................liefs.Conny