zaterdag 23 januari 2016

Alleen de B's blijven nog even!

Opeens was ik ze zat, wat? Wel de sneeuwmannen die overal in huis hingen en stonden de afgelopen maand en die ik ijverig iedere keer voorzichtig afstofte! Maar zoals met alles heb ik natuurlijk ook twee favoriete sneeuwmannen en die hebben dus ook allebei een naam gekregen! De eerste kon ik eerst nergens goed plaatsen: Bennie! Maar dit jaar wist ik opeens waar hij moest komen, met een geurkaarsje op zijn koppie kreeg Bennie een plekje in het toilet:


Een sneeuwmannetje van niks eigenlijk, maar zo precies waar hij past en met zijn geurkaarsje ook nog goed werk verricht, dus Bennie mag nog even blijven en Björn ook! Björn heeft namelijk de taak om iedereen die binnenkomt te verwelkomen en bij gebrek aan sneeuw en ijs hier, toch nog even met zijn sleetje de winter mag vasthouden:


Maar in de kamer kijken we naar de andere B's! De rozen die ik van de Jumbo kreeg als vervanging voor de rozen die ik drie dagen eerder kocht en die na twee dagen allemaal hun koppie lieten hangen:


Maar ook de bloemen van de Amarylisbol die DH overhield van het jaar ervoor en ons nu weer schitterende witte bloemen geeft en de orchidee die al weer vol staat te bloeien,zonder zelfs maar even rust te nemen bloeit hij nu al zeven maanden achter elkaar!


Al met al dus een hoop B's die ons een fijn gevoel geven!

Fijne dag!

6 opmerkingen:

Gerard zei

Blijven de sneeuwmannetjes het hele jaar staan? Lente, zomer en herfst ook? Gelukkig kunnen ze niet smelten.
Knap om amaryllissen over te houden en dan ook nog te laten bloeien. Dat is ons nog steeds niet gelukt. We kopen dan ook maar elke keer nieuwe bollen.

Rian, zei

Prachtig, witte bloemen! En wat goed dat de amaryllis weer bloeit!! Ik heb er ook een overgehouden, maar die trakteert me alleen maar op blad... :(
Gelukkig heb ik ook een nieuwe bol gekocht, en die staat weer prachtig.
Fijn weekend!

Marjan zei

Kan ik me voorstellen: ineens moeten ze dan weg die sneeuwmannen… behalve die twee favoriete natuurlijk... Prachtig, je witte amaryllis de rozen en de orchidee! Vandaag staat hier voor het eerst een grote bos tulpen op tafel! Heerlijk!

Truus zei

Wauw wat een pracht aan bloemen heb je staan!!! Hoe doen jullie dat --de Amaryllis overhouden en weer laten bloeien? Bij mij komt er alleen maar blad aan en geen bloemen.
Gezellig weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Happy Earl Grey zei

Tijd voor het vorjaar in huis! Mooi dat de Amarylis is overgebleven dat is mij nooit gelukt. Veel plezier ervan.
Groet El

Aaltje zei

Mevrouw, Kunt u mij zeggen a.u.b. hoe uw man de Amarylisbol over heeft gehouden en weer (en wanneer) weer in bloei kreeg? Veel dank, m.hart.groet, Aline van Dijk