dinsdag 18 augustus 2015

Soms kom je wat tegen....

Gisteren maakte ik de laatste steekjes aan mijn Kerst schaapje en nu moeten er alleen nog bronskleurige kraaltjes op. Nu dacht ik dat ik er boven nog wel wat zou hebben en dus op zoek gegaan maar helaas ik kon niets geschiktst vinden (heb ze waarschijnlijk al op gebruikt!)  maar hier even het resultaat tot nu:


In de krans moeten dus nog kraaltjes komen, maar daarvoor zal ik even naar de Xenos of de Action moeten en hopen dat zij het hebben, want helaas is mijn hobbywinkeltje gesloten doordat met de komst van de Action haar omzet dramatisch verminderde!

Maar toen ik dus alle dozen en bakjes op mijn hobbykamer doorspitte (en dat zijn er nogal wat!) vond ik deze chatelaine! Het is geen oude zilveren maar een verzilverde kopie die ik van mijn moeder kreeg al weer heel wat jaren geleden! Nu die mag wel een poetsbeurtje hebben dacht ik zo:


Nu zag ik dat mijn andere zilveren spulletjes ook wel een poetsbeurt kunnen gebruiken, dus raad eens wat ik vandaag ga doen??? Juist poetsen, zal wel een paar pikzwarte handen hebben als ik klaar ben, kan niet werken met handschoenen!

Fijne dag!

9 opmerkingen:

Johanna Faber zei

Wat een leuk borduurtjes

wat is dat mooi Lida

Liefs vanuit Zweden

Anoniem zei

Prachtig borduurwerkje en wat is het leuk hè die onverwachte vondsten met herinneringen.
Sterkte met poetsen en we hopen gauw te zien hoe je schaapje vordert.
Lieve groet, T.

quiltlodge gerda zei

Jeetje Lyda, wat weer een beeldschoon borduurtje. Ik ga ook maar eens op zoek naar dit soort patroontjes. Volgens mij had je ze uit die ornamenten bladen toch? Daar liggen er hier ook een paar van dus ik ga maar eens neuzen.
Groetjes

quiltlodge gerda zei

P.s. Mocht je de kraaltjes niet kunnen vinden dan wil ik wel even kijken of ik er nog wat voor je heb.

Truus zei

Je schaap is leuk geworden-balen dat je niet door kunt gaan vanwege de kraaltjes.Maar daardoor toch weer een schat gevonden en heb je toch wat te doen vandaag.
Heb hier ook nog een la vol kraaltjes van het kralen breien.Misschien kan ik je ook wel helpen als je niets vind.
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Chris zei

Dat was niet moeilijk te raden, haha! lekker aan het poetsen, is er vandaag ook wel weer voor. Ontzettend leuk dat jij zo'n chatelaine hebt. Ik zag er donderdag in Schagen heel wat voorbij komen. Ik vind het zúlke leuke dingen!
Schaapje is lief hoor. En je zult vast wel slagen met de kraaltjes.

Gerard zei

Een lief Kerst-schaapje!
Sterkte met het poetsen. Een lekker vies klusje, maar de resultaten zullen prachtig glanzen!

Ineke zei

Oh, zo'n chatelaine, ik vind ze geweldig!!!

marijna zei

Leuk borduurwerkje. Je zilveren vondsten zijn erg mooi.