zondag 5 april 2015

Puur genieten!

Waarvan? Van alle leuke berichtjes op FB met allemaal kaartjes en fotootjes en wensen voor de Pasen! Heel wat anders dan vroeger, toen ging ik op vrijdagmiddag naar de kerk voor een heel speciaal moment, de dood van Jezus werd herdacht en alle beelden en beeltenissen in de kerk werden afgedekt met paarse doeken, met palmpasen liep je met je palmpasenstok met daarop een gebakken hanenbroodje ( die nu als paasbroodjes worden verkocht) en daarin hingen naast slingers van pinda's, alle snoepjes die je in de vastentijd had gekregen,
maar ook mandarijntjes en linten en die werden weggebracht naar verzorgingshuizen in de binnenstad van Dordt, jeetje wat was dat ver lopen voor een meisje van zeven en dan moest je nog helemaal terug ook! Het jaar daarop liep mijn zusje en hoefde ik niet meer mee te doen van mijn ouders, wat was ik blij, ik mocht alles snoepjes van mijn verjaardag (ik was meestal in de vastentijd jarig) zelf opeten en wat waren die hard geworden, ach al die arme oude mensen die keiharde snoepjes van ons kregen!
Nu is het Pasen, het moment van zijn verrijzenis en ook dat was een bijzonder moment, ik ging naar de nachtdienst (die twee uur duurde!) en genoot van de muziek en de mensen om mij heen die vol overtuiging zongen en nu zijn er lege kerken, al wordt hier een eucumenische dienst gehouden en zullen daar veel mensen van alle gezindten bij elkaar komen en elkaar net als ik nu een Zalig/ Goed/ Vrolijk Pasen wensen!


6 opmerkingen:

Annelies zei

Fijne Paasdagen !

Truus zei

Toch fijne herinneringen aan vroeger!
Kan me geen Palmpasen met haantjes op een stokje herinneren van vroeger.Zie het hier nu wel in de omgeving.Wijnkregen op Paasochtend na de kerk een gehaakt zakje met walnoten en suikereitjes en een mandarijntje of sinaasappel.En nieuwe kleren aan met sokjes ipv lange kousen.
Heb nu BBC opstaan voor een kerkdienst.
gezegende Paasdagen voor jullie
groetjes,Truus uit Drenthe

Johanna Faber zei

Fijne paasdagen vanuit Zweden

foekie's fashion zei

Tja, dat zijn de herinneringen van vroeger. Nu doen we het anders. Fijne Pasen.

Annie Kingma.Bonnema zei

Tijden van onze jeugd.
En al hoe koud, de schoonmaak klaar voor Pasen. De kachel en de pijpen gepoetst en opgeborgen.
Nieuwe kleren, met blote knieƫn
Wat was het koud soms. maar blij met wat nieuws.
Fijne dagen Groetnis Annie

Home and Lifestyle zei

Ik wens je een fijn paasweekend, Lida.

Lieve groet, Ingrid