zondag 19 april 2015

Druk met steekjes en schroeven!

Ja ik natuurlijk met de steekjes, want ik ben bezig met het borduurtje van Little House Needlework:


Ben nu het gras aan het borduren waar straks de schaapjes op komen te staan! Maar naast mij ligt dit boekje en deze foto:

Het boekje kreeg ik afgelopen vrijdag van Bep op onze bee, er staan patroontjes in om mijn poppenhuispoppetjes aan te kleden! Zowel een jurk en schort voor de kokkin als voor de dienstbode, dus ik kan ermee aan de slag! Dan zag ik op het internet de foto van die prachtige japon op een paspop en nu jeuken mijn handen om ook daarmee aan de slag te gaan, straks maar eens gaan zoeken naar een geschikt kantje, de paspop schaal 1:12 heb ik al jaren geleden in een museum in Denemarken gekocht!
Ondertussen is mijn DH druk met het plaatsen van het vogelhok, de onderste helft heeft al een plekje op het muurtje gekregen:Maar DH heeft de verf even bijgewerkt en die moet drogen voor het dak erop komt! Een winterkoninkje wilde er al zijn intrek in nemen en landde precies op het net geverfde plankje! Morgen zal ik een betere foto plaatsen!

Fijne dag!

4 opmerkingen:

Gerard zei

Leuk om zo pietepeuterig te werken! Jouw DH heeft op zijn manier ook gouden handen! Het ziet er allemaal zo mooi uit!

Marjan zei

Dit wordt ook weer een mooi borduurtje, Lida! En wat geweldig om straks ook kleertjes voor de bewoners van het poppenhuis te gaan maken… Het wordt echt prachtig wat jullie aan het maken zijn.
Heb je gezien dat er op dit moment een enorm zelfgemaakt poppenhuis bij Donner op de Coolsingel in Rotterdam staat? Moet je echt even gaan kijken… https://www.donner.nl/evenementen/in-donner/het-poppenhuis-van-berenice-noordam-siert-de-ingang-van-donner/

Guusje, zei

Wat een mooi vogelhok en leuk de patronen voor de poppen van het poppenhuis.

Truus zei

Wat een mooie jurk-heerlijk om daar mee bezig te zijn.
Het winterkoninkje heeft z'n handtekening gezet voor goedkeuring! Ziet er schitterend uit Lida!
groetjes,Truus uit Drenthe