vrijdag 13 februari 2015

Zwolle, handwerkbeurs!

Gisteren was ik al vroeg eruit, want ik had met Henny en Bep afgesproken om samen naar de handwerkbeurs te gaan en dus stond ik om negen uur bij Henny voor de deur en ook Bep stond al klaar en we waren helemaal ingesteld op een gezellige dag uit! Nu het was niet alleen gezellig maar ook aardig druk, hier wat foto's:


Plots zag ik voor deze kleurige Dear Jane deze grappige poppen staan, heb er maar niet naar gevraagd, heb nu al zoveel poppen in dozen zitten!


Niet alleen werd het lekker druk, ook werd het nogal warm, niet gek met zoveel mensen en lampen!


Ik zag een paar gave dingen en er was een stand die er voor mij qua originele ontwerpen uitsprong:


Wat ze daar niet allemaal voor leuks hadden hangen, ik moest er gewoon meer foto's van maken:
Helaas niet allemaal even scherp, maar jullie zien wel dat ze echt gave dingen maakten, vandaar dat ik dan ook een foto maakte van hun standnaambord!
Natuurlijk ging ik ook even bij wat bekenden langs, zoals Simone Soed idee (wat had ze het druk!), Bep (Halle) en Mascha (Created by Mascha) en Marcha uit Dreischor, maar ik had geluk, bij Liezbeth en eega was het net even rustig en dus konden we een praatje maken terwijl ik ondertussen lekker kon snuffelen!

Dankzij kilometers lange file's waren we later thuis dan van tevoren gehoopt, maar we hebben alle drie genoten van een heerlijke dag! Oh ja en mijn buit bestaat uit: Een lapje borduurstof om kleden te borduren voor het poppenhuis, één hele grote bol wol om een sjaal te breien met naalden nr.8:


zoals je ziet, ik ben al begonnen en ook een lading bedeltjes, namelijk vorken, messen en lepeltjesbedeltjes die ik kan gebruiken in de keuken van het poppenhuis en een grote bedel van een vogelkooi met bewoner die straks ook een plekje in het poppenhuis krijgt!


Natuurlijk halen we wel eerst de oogjes van het bestek! Ik maakte ook nog wat foto's van de stand van Merkwaardig die al helemaal met mieren versierd is:


Maar daar kunnen we binnenkort in Leiden van genieten als er daar een hele mierenhoop komt te liggen die wordt geveild!

Zo dat was het weer, verder geen foto's meer gemaakt, maar zoveel gezien, echt de moeite waard!

Fijne dag!

12 opmerkingen:

Simone zei

Wat was het druk hè? Ik heb je even gezien, jammer dat ik je niet gesproken heb!

Cisca Heiden van der zei

Ach, jij hebt zoveel stands gezien die ik helemaal niet gezien heb. Wij, Marijke, haar man en ik zagen jullie op de parkeerplaats lopen, en later toen de rij kronkelde, zagen we jullie naar de kassa gaan.
Wat was het druk, hè, maar leuk om er eens geweest te zijn. Wel spijtig dat ik Marcha, Crownstitches, Mascha en zoveel anderen gemist heb. En En Simone ook, die zag ik alleen even bij binnenkomst, maar toen zijn we eerst rechtdoor gelopen. En die mooie borduurstand heb ik ook niet gezien! Wij hadden wel het voordeel dat we terug geen files hadden. Een geluk bij een ongeluk!
Heb je patroontjes voor je vloerkleedjes, ik heb nog een borduurboek voor het poppenhuis.
Knuffel, Cisca

Mirjam zei

Hoi Lida,
Wat leuk allemaal, vooral bij die Duitse stand met al die mooie borduurtjes, die vind ik echt super..
Fijn dat je zo genoten hebt.
Ik wens je een heel mooie dag,
Liefs,
Mirjam

Annelies zei

Leuk dat je bent geweest !

Gerlily zei

Wat een heerlijk uitje he. Ben gisteren ook geweest en heb ook net een blogje er over geschreven. Vandaag lekker nagenieten. Succes met je breiwerk en een fijn weekend.

Quilts and Newf's zei

alleen maar positieve geluiden lees ik op verschillende blogs over de beurs. Leuk want wij gaan zaterdag. leuk vogelkooitje wat je hebt gekocht voor je poppenhuis.
groetjes

Ageeth Dorsman zei

Was er gisteren ook, samen met Debby, en we hebben je gemist! Wat natuurlijk geen wonder is, want het was ook enorm druk (en warm, dat ook...). Maar we hebben er heel erg van genoten, en een heerlijke dag gehad. En zo te zien, geldt dat ook voor jou. Prachtige aankopen heb je gedaan.
Groetjes van Ageeth

quilting Jeannet zei

Ohhh,m die poppen Lida......ik zou er zo voor vallen, kan nog, ik ga morgen ;)

Truus zei

Op zondag is het altijd erg rustig heb ik gehoord van iemand die daar ook altijd staat met een stand.
Dus ik ga zondag als het kan-geen files...
Geniet van je aankopen-slim dat bedeltjesbestek!
groetjes,Truus uit Drenthe

Rian zei

Die stand met die mooie borduurwerken was inderdaad prachtig. Ik mis alleen op je foto dat prachtige borduurwerk met dat blauwe kantwerk....
Zo eenvoudig mooi, in een kleur. Net of het allemaal kantrandjes waren. Schitterend.
Vandaag was het drukker, zoals ik begreep van de standhouders, en ook weer warm. Maar ook reuze gezellig, ik heb genoten.

Anita Vlijtige Handjes zei

Het was een prachtige stand vol lekkers :-). Volgens mij hebben we samen bij de stand van Mascha gestaan.

Chris zei

Dat zijn ook echt patroontjes voor jou Lida, die van die originele stand! Je hebt weer genoten, dat is duidelijk.